Skip to content

Festivalul Medieval „Cetăți Transilvane” aduce în Piața Mare din Sibiu sute de povești și personaje

Vineri, 25 august 2017, începe la Sibiu cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Medieval “Cetăți Transilvane”, ultimul mare eveniment al verii din Sibiu, ce va aduce, în Piața Mare, sute de personaje de Ev Mediu: cavaleri, domnițe, bufoni, trubaduri și menestreli.

Timp de trei zile, începând de vineri, 25 august, și până duminică, 27 august 2017, peste două sute de artiști din România, Ungaria, Bulgaria, Serbia și Letonia, alături de negustori și breslași din toată țara, vor transforma Piața Mare într-un veritabil tablou de Ev Mediu. Nu vor lipsi din program defilările cu cai, spectacolele pirotehnice, atelierele meșteșugărești ale Calfelor Călătoare, conferințele de medievistică, concertele de muzică medievală și spectacolele de teatru, dar nici spectacolele pentru copii.

În acest an parada de deschidere a festivalului va lua startul de pe Strada Cetății, Turnul Dulgherilor, vineri, 25 august 2017, de la ora 21:00, și va continua pe traseul Parcul Cetății (Aleea Celebrităților) – Bulevardul Nicolae Bălcescu – Piața Mare. În paradă vor defila alături de toți artiștii invitați la festival și patru cai de rasă, aduși la Sibiu de Clubul de Echitație Transylvania.

Ordinul Cavalerilor Anacroniști, Paladinii de Terra Medies și Compania Terra Ultrasilvana își vor instala, vineri, taberele medievale în Piața Mare din Sibiu și pe toată perioada festivalului vor prezenta publicului demonstrații de lupte medievale, expoziții de arme și armuri, spectacole de animație stradală, spectacole de teatru după scenarii istorice, spectacole de dansuri medievale, jocuri interactive cu copiii etc. Taberele medievale vor fi instalate în Piața Mare, în zona din fața Casei Albastre.

festivalsibiu
Foto: Ovidiu Matiu

Festivalul se va încheia duminică, 27 august 2017, la ora 22:25, cu spectacolul pirotehnic impresionant al trupei Crispus din Sibiu, pe muzica LIVE interpretată de Djembe România.

Informații complete despre programul acestei ediții a evenimentului sunt publicate pe site-ul oficial al festivalului: www.fmct.ro