Skip to content

Avertismentul lui Putin: Un conflict între SUA şi Coreea de Nord ar putea fi „o invitaţie la cimitir”

Într-un atac dur la adresa preşedintelui american Donald Trump, Vladimir Putin a avertizat măsurile luate de acesta l-ar putea determina pe Kim Jong-un declanşeze cel de-al Treilea Război Mondial.

El a susţinut următorul pas după sancţiunile aplicate Coreei de Nord ar fi o invitaţie la cimitir”, deoarece liderul nord-coreean nu va renunţa niciodată la armele sale nucleare.

Sperăm nu se va ajunge la un conflict cu utilizarea armelor de distrugere în masă în Asia de Nord-Est. Există variante pentru soluţionarea problemei de la Phenian prin mijloace diplomatice. Acest lucru este posibil şi trebuie făcut.”, a spus Vladimir Putin. Acest articol este preluat de pe site-ul de știri NEWS ROMANIA!

Preşedintele rus l-a îndemnat pe Trump nu amplifice “isteria” militară în jurul crizei nord-coreene, spunând ar ficontraproductivă“, precizează Express.co.uk

“Coreea de Nord vede programul său nuclear ca singura modalitate de a-şi proteja securitatea, în ciuda impactului economic al sancţiunilor.”, a adăugat el.

kimjongun

Putin a declarat la Vladivostok, în cadrul Forumul Economic Estic (EEF): “Este imposibil pentru Coreea de Nord fie speriată. Ei consideră posesia tehnologiei de a crea arme de distrugere în masă şi rachete nucleare este singurul lor mijloc de protecţie. Credeţi vor renunţa acum?” Acest articol este preluat de pe site-ul de știri NEWS ROMANIA!

De asemenea, Igor Morgulov, ministrul-adjunct de externe al Federaţiei Ruse a atacat apelul lui Trump pentru sancţiuni asupra regimului brutal al lui Kim la summitul economic. “În prezent, Statele Unite solicită sancţiuni şi mai severe, dar aceasta este o cale infinită.”

https://www.youtube.com/watch?v=KC2XfgIYNS0

“Vom merge în acest cerc vicios de sancţiuni, care va fi urmat de noi răspunsuri dure din partea Coreei de Nord, iar situaţia se va înrăutăţi.”, a adăugat Morgulov

Cu toate acestea, prim-ministrul japonez Shinzo Abe a cerut puterilor mondiale preseze Phenianul respecte obligaţiile ONU. El a spus la aceeaşi conferinţă: “Coreea de Nord trebuie îndeplinească toate rezoluţiile ONU, renunţe la programele sale nucleare şi la rachete”. Acest articol este preluat de pe site-ul de știri NEWS ROMANIA!

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-în, a adăugat. “Sper Rusia va continua sprijine această chestiune (susţinerea sancţiunilor)”.

Reacția SUA cu privire la propunerile din 23 august de revizuire a sistemului judiciar din România