Skip to content

DIETA lui Mick Jagger. Cum se menţine rock-starul într-o formă excelentă la 74 de ani

Dieta ketogenică, adoptată de solistul formaţiei Rolling Stones, Sir Mick Jagger, ar putea lungi viaţa cu zece ani, potrivit unor cercetări noi. Totodată, nu înfometează şi va ajută pierdeţi din greutate chiar şi un kg pe săptămână.

Cei care o urmează spun mai puţini carbohidraţi şi un conţinut ridicat de grăsimi transformă organismul într-o maşină de curăţat calorii prin eliminarea carbohidraţilor, astfel încât organismul arde grăsimea pentru energie.

Dieta controversată presupune înlocuirea pâinii albe, a pastelor şi a cerealelor cu cantităţi mari de smântână şi unt. Astfel, din totalul caloriilor zilnice 65% ar trebui provină din grăsimi, 30% din proteine şi 5% din glucide.

mick
Getty Images – FilmMagic

Dar, deşi dieta ketogenică încalcă toate regulile, Mick Jagger care anul trecut a devenit tată a opta oară la vârsta de 73 de ani – se bazează pe acest regim alimentar, la fel ca şi alte celebrităţi, cum ar fi Kim Kardashian sau Gwyneth Paltrow.

În prezent, două experimente independente pe şoareci au descoperit atunci când dietele au fost 90 la sută bogate în grăsimi, organismul a fost protejat împotriva bolii Alzheimer şi a cancerului. De asemenea, este mult mai probabil se ajungă cu ajutorul ei la o vârstă înaintată şi în stare bună de sănătate, scrie Herald ScotlandAcest articol este preluat de pe site-ul de știri NEWS ROMANIA!

Profesorul nutriţionist Jon Ramsey, de la Universitatea Davis din California, a declarat: “Rezultatele ne-au surprins puţin. Ne-am aşteptat la unele diferenţe, dar am fost impresionaţi de magnitudinea pe care am observat-o, prin creşterea cu 13% a duratei de viaţă a şoarecilor, în urma unei diete bogată în grăsimi şi săracă în carbohidraţi.”Acest articol este preluat de pe site-ul de știri NEWS ROMANIA!

Guvernul a adoptat Proiectul de Lege privind activitatea de vaccinare a populației în România