Skip to content

DESCOPERIRE ȘOCANTĂ în Londra: Imigrant, chiriaș într-o debara de DOI metri pătrați

Inspectorii Consiliului din Londra, care au efectuat o verificare într-o casă din Beckton, estul Londrei, au fost șocați să descopere că un bărbat era cazat într-o debara de 2 metri pătrați de sub o scară, care i-a fost închiriată cu 250 de lire sterline, relatează The Sun.

În imagini se vede cum în încăpere abia încap un pat și câteva rafturi, în timp ce chiriașul doarme chiar sub contorul de gaz.

Foto: ANDREW BARKER

Inspectorii au mai descoperit că în casa cu patru dormitoare alte șase persoane locuiau în condiții similare și că în locuință mai existau încă 11 locuri de dormit, mai exact paturi supraetajate îngrămădite în încăperi foarte mici.

Chiriașii, de origine asiatică, care lucrează legal în Marea Britanie, au declarat că plătesc o chirie de 250 de lire sterline lunar.

Inspectorii au descoperit și grave nereguli privind instalațiile de gaz și de electricitate, existând riscul unor incendii și electrocutări. Primarul din Newham, Sir Robin Williams, care a însoțit inspectorii pe timpul controalelor a declarat: “Nu se poate ca în secolul 21, într-unul dintre cele mai bogate orașe ale lumii, un tânăr să fie obligat să plătească sute de lire sterline pentru a închiria o debara sub scări, dormind alături de contorul de gaze”.

Într-o altă casă din apropiere, inspectorii au descoperit că trei persoane plătesc 200 de lire sterline pe lună pentru a trăi într-o magazie.

Consiliul din Newham a efectuat o acțiune de combatere a proprietarilor abuzivi care exploatează chiriași vulnerabili și 28 de proprietari au primit interdicție de a închiria. Toți proprietarii particulari din Newham trebuie să dețină o autorizație.

Proprietarii vor primi notificări privind sancțiunile aplicate pentru nereguli, care pot fi de până la 30.000 lire sterline pentru fiecare infracțiune constatată.

În septembrie, s-a descoperit că o familie înstărită din Middlesex cazase 35 de chiriași români într-o casă cu numai trei dormitoare.

Luna trecută, The Sun a descoperit un “oraș de cocioabe” în Ealing, unde familiile sunt taxate cu 850 de lire sterline pentru a trăi în magazii amenajate în dormitoare.