Trei frați români, arestați în Sicilia. Au sechestrat o femeie și îi foloseau pensia de invaliditate

Victima, G.D.M., o italiancă de 33 de ani, a declarat polițiștilor că unul dintre români nu o lasă să iasă din casă, o bătea și i-a luat cheile de la casă și cardul bancar.

Polițiștii din localitatea Mazara del Vallo, sud-vestul Siciliei, i-au arestat în flagrant delict pe cei trei români pentru infracțiunile de sechestrare de persoană și rele tratamente în complicitate în după-amiaza zilei de joi, 9 noiembrie.

La comisariatul din localitate s-a prezentat în jurul prânzului S.D.M. care, în mod vizibil îngrijorat, a solicitat o intervenție urgentă fiindcă primise cu circa o oră înainte un apel telefonic de la sora sa, G.D.M., de 33 de ani, care i-a spus în șoaptă și cu vocea tremurândă că niște cetățeni de naționalitate română o țineau sechestrată în casă și că au bătut-o de mai multe ori. Fratele femeii le-a spus polițiștilor și că a observat de mai multe ori că sora sa avea vânătăi.

Având în vedere că tânăra este o persoană lipsită de apărare, vulnerabilă, cu semne clare de retard mintal, agenții s-au dus imediat la locuința acesteia. Au sunat la ușă, însă timp de mai multe minute nu a răspuns nimeni. Apoi la balcon a apărut un tânăr, identificat ulterior a fi Florin George Mihăescu, de 24 de ani, care la cererea agenților a coborât și a deschis ușa casei. În locuință polițiștii l-au găsit în bucătărie pe Ștefan Daniel Mihăescu, român de 22 de ani, iar într-o încăpere mică au găsit victima într-o stare evidentă de agitație. Aceasta le-a declarat agenților că un anume Mihai, identificat a fi Mihai Cătălin Mihăescu, de 20 de ani, nu o lăsa să iasă, o bătea și i-a luat cheile casei și cardul bancar.

În urma anchetelor demarate imediat s-a descoperit că începând din mai 2017, Mihai Cătălin Mihăescu, profitând de încrederea femeii, care s-a generat în cadrul unei relații cu aceasta, și-a adus în locuință frații. În plus, românul a început să o abuzeze verbal, psihologic și fizic, amenințând-o de fiecare dată că dacă va vorbi consecințele vor fi neplăcute.

De asemenea, victimei i-a fost interzis să iasă din casă și i s-a luat telefonul mobil pentru a nu putea contacta forțele de ordine. Cardul victimei era folosit de Mihai Cătălin Mihăescu pentru a ridica în mod regulat bani din contul în care era plătită pensia de invaliditate a italiencei.

Românii au fost arestați în flagrant delict pentru infracțiunile de sechestrare de persoană și rele tratamente. Cei trei au fost închiși în Penitenciarul din Trapani.

Advertisements

Comentarii

Advertisements
Advertisements
Advertisements
Advertisements