Skip to content

Papa Francisc îi sfătuiește pe oameni să renunțe la „bagajele inutile” ale vieții și să evite „banalitatea consumismului”

În 2018, Papa Francisc ii sfatuieste pe oameni să elimine “bagajele inutile” din viață și să încerce sa evite “banalitatea consumismului” și “tulburările fără sens”.

Suveranul Pontif și-a oferit reflecțiile despre adevăratul sens al vieții, în timp ce a celebrat Liturghia de Ziua Anului Nou în Bazilica Sf. Petru din Vatican.

Metoda recomandată de acesta pentru a ajunge la esențial, include un moment de tăcere în fiecare zi pentru a fi cu Dumnezeu.

Papa Francisc a spus că acest lucru ar ajuta “să ne menținem libertatea de a nu fi corodati de banalitatea consumismului, de invazia reclamelor, de cuvintele goale și de valurile exagerate de agitație inutilă și strigăte puternice”.

Liderul catolic a recomandat să fie lăsate în urmă “tot felul de bagaje inutile” pentru a “redescoperi ceea ce contează cu adevărat”.

În decembrie, Papa Francisc a comentat recunoașterea de către președintele Trump a Ierusalimului ca fiind capitala Israelului și anunțul său că intenționează să mute ambasada SUA din Tel Aviv.

Papa a spus că a fost “profund îngrijorat” și a cerut ca “toți să respecte statu-quo-ul orașului”, scrie Standard.co.uk

Foto: Reuters

Nemții și francezii doresc ca UE să se transforme în STATELE UNITE ALE EUROPEI