Grave disfuncționalități ale ANAF m-au adus în situația în care, pentru o datorie de peste 600.000 de euro pe care nu am avut-o, să mi se pună sechestru pe un teren.
Datoria aparținea unui alt Mogoș Adrian, iar autoritățile statului nu s-au obosit să facă o minimă verificare, cea a CNP-ului.
Am un teren de 1.000 mp, undeva lângă București. Pe la jumătatea lunii iunie 2022, am decis să solicit un certificat de urbanism pentru care este nevoie de mai multe documente. Între ele, și un extras de carte funciară.
Ca urmare, m-am prezentat la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară – OCPI Ilfov unde mi-a fost eliberat extrasul pe loc. Când am citit ce scria în el, era să fac apoplexie.
ANAF Ilfov îmi pusese în 2017 sechestru pe teren pentru o datorie de peste 600.000 de euro. Este de prisos să menționez că nu am fost vreodată înștiințat de o asemenea măsură.
La fel s-a întâmplat și cu ridicarea sechestrului care a avut loc în 2019. O coincidență de nume și neglijența gravă ale funcționarilor statului pot duce la încurcături extreme.

La data de 13 noiembrie 2017, ANAF Ilfov a încheiat un proces verbal de sechestru pentru bunuri imobile aparținând debitorilor Mogoș M. și Mogoș Adrian, născut în 1967, ambii cu domiciliul în orașul Pantelimon, județul Ilfov. Cei doi aveau de achitat dobânzi și penalități de întârziere aferente TVA.
Documentul a fost semnat de executorul fiscal George Mitu și de Mogoș Adrian. În lista imobilelor sechestrate, care aparțin celor doi Mogoș, s-a strecurat și terenul pe care eu îl am.

Așadar, imobilul meu a fost ipotecat ilegal în favoarea ANAF timp de doi ani până la data de 23 decembrie 2019 când instituția a emis o decizie de radiere a sechestrului și implicit a cerut radierea ipotecii.
Nu știu dacă oamenii aceia și-au plătit datoriile, dacă au câștigat vreun proces cu ANAF. Cert este că, dacă nu erau stinse datoriile, ANAF mi-ar fi scos și mie terenul la vânzare. Ilegal. Fără să fiu înștiințat.
Vinovații pentru această situație sunt cei care au oferit informații eronate în ceea ce mă privește. Executorul ANAF George Mitu trebuia să verifice dacă datele primite sunt reale. Iar ultimii în culpă sunt cei de la OCPI Ilfov.
Dacă nu aș fi avut nevoie de acel certificat de urbanism, nu aș fi aflat cât de mare e nemernicia statului. Și prostia. Și grava neglijență. Cine plătește?
Fost vicepreședinte ANAF, trimis în judecată pentru o mită de 2.500.000 de euro
Aproape 2.500 de români s-au trezit cu datorii la ANAF după ce au cumpărat tutun de pe internet