Alertă în AUSTRIA: Focuri de armă în centrul Vienei. Populației i se recomandă să rămână în locuințe

Mai multe focuri de armă au fost trase luni seara în centrul Vienei, potrivit poliţiei, care a raportat „răniţi”, transmit agenţiile internaţionale de presă. Mass-media locale au scris despre un atac lângă o sinagogă importantă din capitala Austriei.

Unul dintre atacatori „ar fi murit, altul ar fi fugit” şi o persoană a fost arestată, a precizat Ministerul de Interne, citat de agenţia de presă austriacă APA. Potrivit aceleiaşi surse, un poliţist a fost rănit grav şi este posibil să existe şi decese în acest atac comis de mai multe persoane, relatează Reuters.

Un martor ocular, intervievat la un canal de televiziune, a spus că a văzut „o persoană care fugea cu o armă automată, care trăgea cu sălbăticie”. Poliţia a ajuns la faţa locului şi a ripostat, un alt martor la incident spunând că s-au auzit ”cel puţin 50 de împuşcături”, scrie AFP.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a spus că este în curs o amplă desfăşurare a poliţiei în centrul Vienei și populației i se cere să rămână în locuințe și să evite locurile publice.

Ziarul Kronen Zeitung a relatat că o sinagogă a fost atacată. Acesta şi alte mass-media au raportat împuşcături trase în zona unei pieţe din apropiere, Schwedenplatz.

„În acest stadiu, nu este posibil să se spună dacă a fost vizată sinagoga”, a reacţionat pe Twitter Oskar Deutsch, preşedintele Comunităţii Evreieşti din Viena (IKG), precizând că edificiul era închis în acel moment.

„Împuşcături în cartierul din centrul oraşului – există persoane rănite – STAŢI DEPARTE de toate locurile publice sau de transportul public”, informează postarea de pe Twitter a poliţiei.

AUSTRIA: Vizitarea familiei, prietenilor și vecinilor, interzisă noaptea din cauza noilor restricții

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!