Austria este acuzată de răspândirea noului coronavirus în Bavaria. Un oficial german din regiunea bavareză Rottal-Inn, grav afectată de Covid-19, a declarat că Austria este parțial vinovată de creșterea numărului de infecții, scrie publicația germană de limbă engleză The Local.

Regiunea Rottal-Inn se confruntă cu val de noi infecții, ceea ce va duce la introducerea unor restricții dure. Rottal-Inn se află la aproximativ 60 de kilometri est de München, la granița cu Austria și a înregistrat 239,5 noi infecții la 100.000 de locuitori în ultimele șapte zile.

Potrivit Passauer Neue Presse, regiunea are cel mai mare număr de infecții din Germania. Administratorul districtului Rottal-Inn, Michael Fahmüller, a declarat presei că măsurile de răspândire a Sars-Cov-2 au fost mult mai relaxate în Austria decât în ​​Bavaria în ultimele săptămâni.

Germania și-a închis frontiera cu Austria începând cu 23 octombrie, dar există mici excepții. Rottal-Inn are graniță cu Austria Superioară, landul austriac cu cel mai mare număr de noi infecții de duminică până luni. În ultimele șapte zile, Austria Superioară a avut al treilea cel mai mare număr de noi infecții pe cap de locuitor, după Salzburg și Tirol.

Rottal-Inn este printre singurele două regiuni germane, alături de zona de frontieră Berchtesgadener Land, care a fost forțată să fie închisă din cauza COVID-19. Începând cu 27 octombrie, localnicilor li se permite să părăsească apartamentul doar pentru a lucra, pentru a merge la cumpărături sau pentru a face mișcare.

Școlile au fost închise, restaurantele pot oferi doar servicii de luat masa, dar magazinele rămân deschise. Covid-19 se răspândește rapid în Bavaria. Luni, 26 octombrie, 20 de orașe și districte bavareze, inclusiv capitala München, au depășit pragul de 100 de noi infecții la 100.000 de locuitori în ultimele șapte zile.

În data de 23 octombrie a fost introdusă o nouă regulă conform căreia navetiștii care intră în Bavaria dintr-o zonă cu risc străin, inclusiv Austria, în scopuri profesionale sau educaționale cel puțin o dată pe săptămână, trebuie să prezinte periodic testele Covid-19 autorității sanitare competente.

Autoritățile bavareze au îndemnat austriecii să nu meargă la cumpărături peste graniță, cea mai mare parte a țării fiind clasificată ca zonă de risc de către Germania. Ministrul bavarez al Sănătății, Melanie Huml, a subliniat că, dacă austriecii trec granița pentru a face cumpărături, vor sta în carantină chiar dacă vizitează Bavaria pentru o perioadă scurtă de timp. Opt dintre landurile Austriei sunt catalogate ca sone de risc în Germania. excepție face Carinthia.

„Călătoriile transfrontaliere doar pentru cumpărături nu sunt o idee bună în situația actuală și oricum nu sunt permise”, a spus Huml. Obligația de carantină timp de 14 zile se aplică tuturor persoanelor care intră în Bavaria dintr-o zonă străină cu risc, a mai spus Huml. Perioada de carantină poate fi încheiată cel mai devreme după o perioadă de cinci zile dacă persoana respectivă prezintă un test de coronavirus negativ.

GERMANIA: Atac cu sticle incendiare asupra unui sediu al institutului care monitorizează evoluția infecțiilor cu coronavirus

Record de infectări în AUSTRIA: 3.614 teste pozitive în 24 de ore, cel mai mare număr de la debutul pandemiei

Germania: Bavaria a decretat izolarea populației. Oamenii vor putea ieși din case numai din motive întemeiate

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!