AUSTRIA: Amendă de 4.000 € și închisoare pentru un șofer român infectat cu Covid-19

Un român în vârstă de 43 de ani, care lucra ca șofer pentru o firmă cunoscută de închirieri auto, a fost condamnat la un an de închisoare și o amendă de 4.080 de euro.

Pe 23 decembrie 2020, bărbatul era de serviciu și a transportat 15 pasageri din Viena spre Austria Inferioară.

Pe 24 decembrie, la jumătate de oră după miezul nopții, polițiștii l-au găsit la 15 km sud de Viena, în orașul Mödling, rupt de beat, dormind cu capul pe volan.

Polițiștii fuseseră alertați că „o persoană inconștientă se află într-un Mercedes”. Când au ajuns lângă mașină, l-au găsit pe bărbat dormind la volan. L-au testat pentru stabilirea alcoolemiei, aceasta fiind de 1,5 la mie.

Anchetatorii au stabilit că în seara anterioară, românul a stat pe videochat cu prietenii și a consumat un litru de tărie, scrie cotidianul Heute.

Permisul i-a fost ridicat. Inițial, șoferul a părut că se înțelege cu polițiștii, dar apoi a spus că el vrea să plece acasă. Ofițerii au vrut să-i ia cheile mașinii, dar nu s-au înțeles cu bețivul. De aceea, i-au blocat una dintre roți  și au plecat.

AUSTRIA: Spargeri cu daune de peste 1.000.000 de euro, comise de români în Tirol

La scurt timp, un locuitor din zonă a sunat la Poliție spunând că „o persoană dintr-o mașină care are o roată blocată accelerează întruna și claxonează”.

Așadar, polițiștii au revenit la Mercedesul românului, l-au scos din mașină și l-au arestat. În momentul încătușării, șoferul a strigat în limba engleză: „Cred că am Covid”. Cum de știa engleză?

Polițiștii au stabilit, conform sursei citate, că românul a locuit în Anglia foarte mult timp. Acolo fusese acuzat și condamnat de câteva ori.

În mașina Poliției, el a refuzat să poarte masca de protecție, a început să țipe și a încercat să iasă de autovehicul.

La locul incidentului a fost chemată și o ambulanță. Paramedicii, care purtau costume de protecție, i-au luat temperatura și l-au testat pentru noul coronavirus. Testul a ieșit pozitiv.

Urmarea a fost că atât pasagerii pe care i-a transportat, cât și polițiștii care au avut de-a face cu românul recalcitrant au fost plasați în carantină. Din fericire, niciunul dintre ei nu a fost infectat.

În timpul procesului, acuzatul a recunoscut parțial faptele, dar le-a spus judecătorilor că nu prea-și aduce aminte mare lucru din acea noapte. Verdictul a fost un an de închisoare și 4.080 de euro amendă.

AUSTRIA: Pedepse severe pentru cei care prezintă teste Covid false la controlul de frontieră

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!