AUSTRIA: Amenzi mari în Tirol. Cinci teste gratuite pentru COVID-19 va primi lunar fiecare cetățean

Autoriățile din Austria vor oferi gratuit lunar, începând din 1 martie, câte cinci teste pentru COVID-19 pentru toţi cetăţenii. Acestea pot fi efectuate acasă.

Anunțul a fost făcut de cancelarul Sebastian Kurz pentru cotidianul Der Standard, informează Agerpres.

Testele sunt complementare testelor antigen şi PCR, care sunt deja oferite masiv populaţiei austriece în centre de testare și instituţii de învăţâmânt.

Redeschiderea parţială a ţării este astfel însoţită de o testare intensă, măsură considerată de guvernul austriac ca fiind cheia ruperii lanţurilor de transmitere a virusului şi punerii epidemiei sub control prin detectarea şi izolarea cazurilor pozitive asimptomatice, conform sursei citate.

Agenția austrică de presă – APA a precizat că numai în ultimele şapte zile au fost efectuate peste 1,5 milioane de teste PCR şi antigen, fără a calcula testele făcute în școli.

Germania închide, cu mici excepţii, graniţele cu Cehia şi regiunea austriacă Tirol

Pe de altă parte, Tirolul este cel mai mare focar european în care s-a găsit mutația sud-africană a virsului. Ambasada României la Viena atenționează că persoanele care se află în landul Tirol, cu excepția celor din districtul Lienz, municipalității Jungholz și a Văii Riss din municipiul Vomp și Eben am Achensee, pot depăși limitele zonei epidemice numai dacă prezintă un rezultat negativ al unui test pentru SARS-CoV-2 test biologic molecular (PCR) sau antigen, care să nu fie mai vechi de 48 de ore.

Măsura nu se aplică copiilor cu vârsta de până la zece ani, în cazul în care trebuie evitată o situație de pericolul imediat pentru viață și bunuri, organelor serviciului de securitate publică, precum și serviciilor de salvare și pompieri, precum și traficului de marfă.

Persoanelor care se află în tranzit fără oprire trebuie să prezinte documente justificative care să asigure intrarea în statul/localitatea de destinație: domiciliu, rezidență, drept de ședere, contract de muncă sau orice altă dovadă a necesității intrării, de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc. Măsurile se aplică inclusiv navetiștilor.

Autoritățile austriece efectuează controale stricte la frontieră și în limitele epidemiologice ale landului Tirol. În cazul nerespectării măsurilor pot fi aplicate sancțiuni de până la 1.450 Euro.

Șoferii profesioniști, obligați să prezinte test COVID-19 în Germania și Cehia. UNTRR avertizează că vor exista blocaje uriașe în UE

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!