AUSTRIA anulează aproape toate restricțiile începând din 5 martie

Austria anulează aproape toate restricţiile anti-COVID-19 din 5 martie, cu excepţia obligativităţii de purtare a măştii sanitare în anumite spaţii, a anunţat miercuri Guvernul de la Viena, citat de DPA.

Regula privind închiderea mai devreme a barurilor şi a restaurantelor a fost anulată, cluburile de noapte primesc permisiunea de a se redeschide, iar limitarea numărului de participanţi la evenimente ample a fost anulată, a anunţat cancelarul Karl Nehammer.

“Nu am învins încă pandemia”, a avertizat cancelarul austriac, care a adăugat totuşi că situaţia epidemiologică s-a îmbunătăţit suficient de mult – mai ales în spitale – pentru a garanta această relaxare considerabilă a restricţiilor epidemiologice din viaţa publică.

În urma unei modificări a reglementărilor sanitare care urmează să intre în vigoare cel mai devreme sâmbătă, obligativitatea de prezentare a unei dovezi a vaccinării anti-COVID-19 sau a trecerii prin boală pentru a avea acces în restaurante, baze sportive şi pentru a participa la evenimente ample va fi anulată, a anunţat ministrul austriac al Sănătăţii, Wolfgang Muckstein.

Austria anulează aproape toate restricţiile. Vaccinarea, obligatorie

Vaccinarea împotriva noului coronavirus a devenit obligatorie pentru populaţia adultă din Austria la începutul acestei luni – cea mai strictă măsură de acest tip adoptată în Europa.

În prezent, Austria are o rată de vaccinare cu cel puţin o doză de 76,2%, o rată de vaccinare cu schemă completă de 73,3% şi o rată de vaccinare cu doze “booster” de 55,6%, potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), informează Agerpres.

AUSTRIA: Legea privind vaccinarea obligatorie intră în vigoare sâmbătă

Chiria în AUSTRIA. Ce sumă poate fi solicitată drept garanție

Trei români stabiliți în Austria s-au autodenunțat la DNA că și-au procurat certificate Covid fără să se vaccineze

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!