Skip to content

AUSTRIA: Atacatorul ucis în Viena avea 20 de ani și era adept al organizației Stat Islamic

Atacatorul de la Viena este un tânăr în vârstă de 20 de ani care avea la activ o condamnare pentru implicare într-o organizaţie teroristă, a declarat ministrul austriac de Interne Karl Nehammer pentru agenţia APA.

Potrivit lui Nehammer, Kujtim Fejzulai, atacatorul ucis de forţele de poliţie, avea cetăţenie austriacă şi nord-macedoneană.

Nehammer a subliniat că atentatorul este în mod cert un adept al organizaţiei islamiste radicale Stat Islamic.

Kujtim Fejzulai a fost condamnat pe 25 aprilie 2019 la 22 luni de detenţie pentru că încercase să plece în Siria pentru a se alătura Statului Islamic.

La 5 decembrie a fost eliberat condiţionat, beneficiind de prevederile Legii penale juvenile, a mai spus ministrul.

Poliţia a percheziţionat 15 locuinţe şi a reţinut câteva persoane având legături cu agresorul, a precizat acelaşi responsabil.

Patru persoane şi-au pierdut viaţa şi şapte victime ale atacului de la Viena se află în stare critică, prezentând risc vital major, a anunţat agenţia de presă austriacă APA, citând o purtătoare de cuvânt a Serviciului de Sănătate.

În urma atacului terorist de marţi, guvernul austriac a declarat trei zile de doliu naţional, de marţi până joi, scrie agenţia dpa.

„Gândurile şi compasiunea noastră se îndreaptă către victime, răniţi şi familiile lor în aceste ore foarte dificile pentru Republica Austria”, a spus cancelarul Sebastian Kurz înaintea unei reuniuni a cabinetului său.

KURZ: „Un atac terorist dezgustător, AUSTRIA nu se va lăsa intimidată”. A fost mobilizată ARMATA

Alertă în AUSTRIA: Focuri de armă în centrul Vienei. Populației i se recomandă să rămână în locuințe

AUSTRIA: Vizitarea familiei, prietenilor și vecinilor, interzisă noaptea din cauza noilor restricții