Ambasada României la Viena a anunțat într-un comunicat că începând de astăzi, 30 mai 2020, se permite în regim permanent accesul cetățenilor români pe teritoriul Austriei în vederea tranzitului.

Aceasta înseamnă că nu se mai aplică anumite intervale orare, tranzitarea efectuându-se neîntrerupt.

Intrarea în Ungaria dinspre Austria, prin punctul de trecere al frontierei Nickelsdorf, este permisă 24/24h.

Dacă tranzitul este dinspre România spre o altă țară decât Austria, trebuie prezentate documente care dovedesc permisiunea intrării pe teritoriul țării de destinație: domiciliu, rezidență, drept de ședere, contract de muncă sau orice alt document care dovedește necesitatea intrării, de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc., se mai arată în comunicatul Ambasadei.

Pentru cetățenii români a căror destinație este Austria, se aplică următoarele condiții pentru intrare:

Trebuie să aveți domiciliu în Austria, rezidență, drept de ședere, contract de muncă sau orice altă dovadă a necesității intrării în Austria (de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc.);

Prezentarea unui test biologic molecular SARS-COV-2, nu mai vechi de patru zile, într-o limbă de circulație internațională, preferabil germană sau engleză;

În lipsa testului, se intră în izolare la domiciliu timp de 14 zile. Se poate ieși din izolare mai devreme dacă se efectuează testul și rezultatul este negativ.

Tranzitarea Ungariei pe cale rutieră se face fără restricții orare

Austria renunță treptat la măștile de protecție, iar în Suedia opoziția vrea comisie de anchetă

WIZZ AIR: Zborurile spre Austria, Italia, Germania, Spania, Marea Britanie și alte țări, suspendate până pe 16 iunie

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!