AUSTRIA: Curier român angajat al GLS, arestat pentru furt din colete. Prejudiciul, 10.000 de euro

Un angajat român al firmei de coletărie GLS a fost arestat după ce poliția a găsit în locuința lui bijuterii, telefoane mobile, cosmetice și chiar o lunetă pentru carabină, toate în valoare de 10.000 de euro.

Marfa provenea din pachetele pe care tânărul în vârstă de 24 de ani trebuia să le livreze. Complicele său, un alt român tot de 24 de ani, este cercetat în stare de libertate, potrivit publicației nön.at.

Nu este un lucru neobișnuit ca în containerele de gunoi să găsești cutii goale de telefoane mobile. Dar un bărbat a observat că lângă aceste cutii mai erau aruncate și bijuterii, așa că a anunțat poliția din Hollabrunn.

Ofițerii care au verificat tomberonul au găsit documente de transport care erau emise de filiala din Traismauer a firmei de coletărie GLS. Polițiștii din Hollabrunn au luat legătura cu colegii lor din Römerstadt care au anunța compania.

Directorul sucursalei din Traismauer a GLS a explicat că firma deja a anunțat că aceste pachete lipsesc. Ancheta a fost demarată de polițiștii din Traismauer, o localitate aflată la 20 de km de St Pölten, în Austria Inferioară.

Aceștia au identificat rapid doi români, ambii de 24 de ani. În autoturismul lor personal a fost găsită prada: telefoane mobile, laptopuri, un netbook, parfumuri scumpe, o lunetă pentru carabină, cosmetice și diverse bijuterii.

Parchetul din St. Pölten a emis un mandat de percheziție pentru apartamentul românilor aflat în Krems. Aici, polițiștii au gpsit alte bijuterii. Ancheta a demosntrat că unul dintre români a furat 17 pachete într-o perioadă de 11 zile, prejudiciul fiind de 10.000  de euro.

În timpul interogatoriilor, ambii români au recunoscut comiterea faptelor, dar nu au explicat de ce le-au comis. Principașul inculpat a fost arestat și depus la penitenciarul din St. Pölten prison. Complicele său a declarat că el doar a fost șofer și este în prezent cercetat în stare de libertate.

Cei doi români nu ar fi fost prinși dacă o persoană nu ar fi observat bijuteriile din tomberon. Unul dintre anchetatori a declarat că tineriilor pur și simplu le-a scăpta din vedere că au aruncat și bijuterii în containerul din Hollabrunn și de aceea au fost ușor de prins.

GERMANIA: Curier român, condamnat pentru furtul unor colete în valoare de 35.000 de euro

Au furat PACHETE în prima zi de muncă la o firmă de curierat din Germania. Trei români, arestați

GERMANIA: Un curier român s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis valabil

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!