Skip to content

AUSTRIA dublează amenzile pentru viteză și perioada de suspendare a permiselor auto

Austria va aplica de la 1 septembrie sancțiuni mai dure pentru șoferii care apasă prea tare pedala de accelerație, a informat luni, 30 august, clubul auto ÖAMTC.

Noile modificări sunt prevăzute în amendamentul la „pachetul de viteză” și se referă în principal la depășirea masivă a limitelor de viteză în localități și pe drumurile din afara acestora. Astfel, în cazul unei infracțiuni grave, există riscul unor amenzi de până la 5.000 de euro.

În plus, a fost dublată și durata suspendării permisului de conducere. Cei care depășesc cu mult limitele de viteză prescrise în localități trebuie să se aștepte la o suspendare mai îndelungată a permisului de conducere.

De exemplu, suspendarea de două săptămâni va fi de o lună, iar în caz de repetare a infracțiunii rutiere conducătorul auto riscă să devină pieton timp de trei luni.

Înscriere pe o perioadă mai îndelungată în registrul permiselor de conducere

Dacă a fost comisă o încălcare, înscrierea în registrul permiselor de conducere – Führerscheinregister – expiră numai după patru ani. Ulterior, o încălcare similară este din nou considerată a fi pentru „prima dată”.

De asemenea, amenzile pentru încălcări grave ale limitelor de viteză au fost mai mult decât dublate. De exemplu, maximul de până la 2.180 euro va fi de până la 5.000 de euro.

Amenzile minime pentru conducerea cu viteză peste limitele admise au fost, de asemenea, dublate. Cei care depășesc viteza maximă cu mai mult de 30 de km/h, de la 1 septembrie vor plăti cel puțin 150 de euro în loc de 70.

Cei care conduc cu peste 40  km/h în zonele urbane sau cu peste 50 km/h în afara zonelor urbane vor trebui să plătească cel puțin 300 de euro în loc de 150 de euro.

Noile măsuri vizează, printre altele, descurajarea curselor ilegale de mașini.

În Austria, 63% din toate accidentele de circulație în care au fost răniți oameni anul trecut au avut loc în localități, a atras atenția Clubul Austriac de Transport – VCÖ.

Potrivit statisticilor, în zonele urbane anul trecut s-au înregistrat în total 22.812 răniți și 89 de decese. În 40% dintre decese a fost vorba de pietoni, șase din zece având peste 70 de ani.

VCÖ cere ca limita de 30 de km/h să fie regula în localități și viteza mai mare să fie excepția, așa cum se întâmplă la Paris de (din 30 august), în Spania din mai și la Bruxelles de la începutul anului.

 Microbuz cu români, accident grav în Austria. Două persoane decedate și patru grav rănite

AUSTRIA: Un român și-a pierdut viața, alți doi au fost răniți grav într-un accident

Accident de microbuz în Austria, șase români au fost transportați la spital