Austria ia exemplul Germaniei și impune restricții dure din 2 noiembrie

Guvernul austriac pregătește noi restricții începând de luni, 2 noiembrie, după modelul Germaniei. Potrivit cotidianului Heute, cancelarul Sebastian Kurz va anunța detaliile sâmbătă într-o conferință de presă.

Vineri, guvernul federal va avea discuții intense cu partenerii sociali, respectiv sindicatele și Camera de Comerț, pentru că șomajul trebuie combătut proactiv.

Sâmbătă dimineață, liderii landurilor vor fi informați despre măsuri într-o conferință video și apoi populația.

Noile măsuri vor fi în vigoare timp de patru săptămâni, potrivit sursei citate.

Teatrele, cinematografele, parcurile de distracții, târgurile, sălile de fitness și piscinele vor fi închise. La fel se va întâmpla cu barurile, cluburile, discotecile și pub-urile. Contactele între persoane sunt restricționate, iar sporturile de amatori sunt interzise.

Harta infecțiilor din Austria (Sursa foto: Heute)

Livrarea la domiciliu prin serviciile de curierat va fi permisă. Frizeriile vor continua să fie deschise, dar saloanele de manichiură și tatuaje se vor închide.

Spre deosebire de luna martie, școlile și liceele vor rămâne deschise pentru moment. Se recomandă munca la domiciliu dacă este posibil.


Cancelarul Kurz și experții au avertizat joi că în Austria a fost înregistrat un nou record: 4.453 de infecții. Sistemul de sănătate este copleșit, iar unitățile de terapie intensivă ar putea fi pline de pacienți cu Covid-19 până la sfârșitul lunii noiembrie. O astfel de supraîncărcare a sistemului de sănătate ar avea consecințe catastrofale.

„Nu dorim o situație în care pacienții din Austria să fie tratați în alte țări deoarece capacitățile noastre sunt supraîncărcate”, a declarat Kurz.

Austria, acuzată de răspândirea Sars-Cov-2 în Bavaria

AUSTRIA: Îngrijitoare din România, acuzată că și-a falsificat testul de coronavirus ca să poată îngriji un bătrân

AUSTRIA: 300 de bicicliști vor merge în casele vienezilor pentru a le face teste COVID-19

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!