AUSTRIA: Îngrijitoare română, anchetată pentru administrare de somnifere și furt din locuință

O îngrijitoare în vârstă de 46 de ani din România este suspectată că a neglijat-o pe bătrâna de care avea grijă, că i-a administrat ilegal somnifere și că i-a furat bani și bijuterii.

Polițiștii din districtul Hartberg-Fürstenfeld, landul austriac Stiria, au fost anunțați de o asistentă medicală care venise în control.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției din landul Stiria, românca a început să aibă grijă de pensionara în vârstă de 90 de ani de la jumătatea lunii aprilie 2020. La mijlocul lunii iunie, o asistentă medicală calificată a venit la bătrână pentru a verifica motivul creșterii indemnizației de îngrijire.

În timpul inspecției a observat că aceasta era neglijată de către îngrijitoarea ei și a anunțat autoritățile. Bătrâna a trebuit internată două zile în spitalul LKH Hartberg pentru a-și reveni din starea în care ajunsese.

Românca este suspectată că i-a administrat femeii un medicament fără a avea o recomandare medicală. Totodată, îngrijitoarea este suspectată și de furt de bijuterii și bani în valoare de câteva mii de euro.

În urma investigației, polițiștii au stabilit că românca locuiește în districtul Schwaz (Tirol). Inițial, ea a negat că i-ar fi administrat ilegal somnifere pensionarei, dar apoi a recunoscut că a făcut acest lucru pentru a o imobiliza.

Îngrijitoarea, care este cercetată în continuare în stare de libertate, a mai admis și că a furat bani, dar a negat că ar fi pus mâna și pe bijuterii.

Sute de îngrijitoare din România și Bulgaria, transportate cu avionul în Austria

ITALIA: Bătrână grav bolnavă, îmbrâncită și luată la palme de îngrijitoarea sa din România – VIDEO

Trei din cinci femei care îngrijesc bătrâni în Italia intră în DEPRESIE severă

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!