AUSTRIA introduce noi restricții începând de vineri. Guvernul încearcă să evite carantina la nivel național

Austria va limita participarea la adunări la cel mult şase persoane în spaţiile închise şi la 12 persoane în locuri deschise, pentru a opri propagarea accelerată a coronavirusului, a anunţat luni, 19 octombrie, cancelarul Sebastian Kurz, transmite Reuters.

Dacă în martie guvernul condus de conservatori a introdus rapid carantina naţională, acum, deşi numărul zilnic de noi infectări l-a depăşit pe cel din primul val, vrea să evite această măsură, de teama daunelor economice şi a iritării votanţilor.

„Suntem pe deplin conştienţi că aceste măsuri sunt nepopulare, dar, din nefericire, sunt necesare”, a spus Kurz într-o conferinţă de presă, precizând că numărul de infectări se dublează la fiecare trei săptămâni.

Magazinele, restaurantele, barurile şi teatrele rămân deschise.

Din nouă landuri, cele trei care depind cel mai mult de turismul de iarnă (Salzburg, Tirol şi Vorarlberg) au redus deja programul de funcţionare a barurilor, care se vor închide la ora 22:00, în loc de 02:00, spre a încetini răspândirea coronavirusului înaintea sezonului de schi.

Noile reguli vor intra în vigoare vineri, 23 octombrie, şi vor fi diferite pentru evenimentele profesionale, care vor fi limitate la 1.000 de participanţi în aer liber şi la 1.000 în interior.

Excepţie vor face reuniunile private ocazionate de înmormântări, însă Kurz a admis că poliţia nu va controla în general nici locuinţele private.

AUSTRIA: Record de infectări raportate într-o zi de duminică. Viena înregistrează cele mai multe cazuri

AUSTRIA: Româncă urmărită internațional timp de zece ani, arestată în Viena

România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic. AUSTRIA a fost exclusă

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!