Austria își redeschide granițele cu vecinii cu excepția Italiei. Liberă circulație, fără teste sau carantină

Guvernul austriac a anunțat miercuri, 3 iunie 2020, că va deschide granițele pentru toate țările vecine, cu excepția Italiei.

„Cifrele nu permit încă deschiderea cu Italia”, a declarat ministrul de Externe Alexander Schallenberg. La celelalte frontiere, controalele la sănătate și la frontiere vor înceta joi, potrivit ORF.

Pentru Germania, Liechtenstein, Elveția, Slovacia, Slovenia, Cehia și Ungaria, se aplică aceleași reguli ca înainte de pandemie. Nu mai există cerințe de carantină sau de testare la intrarea în Austria.

Restricțiile privind Italia rămân, iar următoarea evaluare este programată pentru săptămâna viitoare. Cifrele privind infectările din această țară variază foarte mult în funcție de regiuni.

Autoritățile austriece au precizat că se are în vedere o deschidere rapidă a frontierei cu Italia, dar făcută într-o manieră responsabilă.

Ministrul austriac de Externe a mai făcut apel la responsabilitatea individuală.  Oricine dorește să plece în străinătate trebuie să se pregătească și să ia măsuri de precauție.

Schallenberg a mai explicat că obiectul Austriei este libertatea deplină de circulație a persoanelor cât mai curând posibil, dar recomandă evitarea călătoriilor inutile. El și-a îndemnat conaționalii să-și petreacă concediile în Austria.

Austria renunță treptat la măștile de protecție, iar în Suedia opoziția vrea comisie de anchetă

WIZZ AIR: Zborurile spre Austria, Italia, Germania, Spania, Marea Britanie și alte țări, suspendate până pe 16 iunie

CEHIA și-a redeschis frontierele cu Austria și Germania. Se cere dovada testării negative la noul coronavirus

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!