Skip to content

AUSTRIA: Masca FFP2, obligatorie în transportul public începând din 25 ianuarie. Sunt prevăzute amenzi

Începând cu 25 ianuarie, toți pasagerii din transportul public trebuie să poarte o mască FFP2. Obligația de a o purta este verificată și se vor aplica amenzi.

Coronavirusul continuă să se răspândească și în Austria. În ultimele 24 de ore au fost raportate peste 1.400 de noi infecții și 77 de decese în această țară.

Pentru a putea opri răspândirea virusului, guvernul federal a extins restricțiile până la 8 februarie și a înăsprit măsurile. Regula generală a distanței a fost mărită de la 1 metru la 2 metri, școlile rămân închise, sectoarele gastronomiei și turismului vor putea opera cel mai probabil numai începând din martie.

Pe lângă aceste măsuri, va exista și obligativitatea purtării măștii FFP2 în transportul public începând din 25 ianuarie. Această mască se așază mai aproape de față și, prin urmare, ar trebui să protejeze mai bine împotriva unei posibile infecții.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Wiener Linien, Daniel Amann, controlorii din transportul public vor purta, de asemenea, o mască FFP2 și vor verifica respectarea acestei obligații de către pasageri.

Amann a subliniat că pasagerii vor fi îndemnați să poarte o mască FFP2 și, în cazul în care refuză, există două opțiuni: fie li se interzice continuarea călătoriei, fie vor primi o amendă de 50 de euro, informează Heute.

AUSTRIA a prelungit restricțiile până pe 8 februarie. Zeci de persoane, arestate la protestul de sâmbătă

AUSTRIA: Intrarea în țară, numai cu înregistrare online

Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic pentru care se impune carantina a fost actualizată