Skip to content

AUSTRIA: Meteorologii au emis COD ROȘU de furtuni puternice

Furtuni cu grindină lovesc astăzi părți ale Austriei. Avertismentul de vreme severă cu cod roșu a fost emis pentru două landuri: Vorarlberg și Tirol.

Căldura arzătoare s-a întors marți în Austria provocând o creștere a temperaturilor de până la 38 de grade pe alocuri. Cu toate acestea, odată cu temperaturile din ce în ce mai ridicate crește și riscul furtunilor în țară. Mai ales în vestul Austriei, unde ploaia și furtunile sunt tot mai prezente.

Pe parcursul zilei, riscul de furtuni crește treptat din vestul Tirolului până la Mühlviertel și Waldviertel, dar și în Tirolul de Est și Carintia Superioară. De la ora 13.00, meteorologii austrieci au emis cod roșu pentru două landuri, care sunt (deocamdată) Vorarlberg și Tirol.

Scăderea temperaturii

În prezent, ploile puternice se manifestă în special în Tirol. Potrivit centrului de control al furtunilor, în Tannheimertal temperaturile au scăzut de la 17 la 11 grade după furtună.

În prezent există avertismente meteorologice severe pentru celelalte șapte landuri federale, dar situația meteo se poate schimba rapid.

Miercuri și joi, fenomenele meteorologice severe se vor manifesta în special în zonele muntoase, cu averse și furtuni.

Microbuz cu români, accident grav în Austria. Două persoane decedate și patru grav rănite

AUSTRIA: Îngrijitoare din România, arestată pentru retragerea a zeci de mii de euro de pe cardul unui bătrân

AUSTRIA: Româncă, înșelată de un fals militar american din Afganistan