AUSTRIA: Ministrul de Interne, în favoarea controalelor la frontiere între țările UE

Ministrul  de Interne al Austriei, Gerhard Karner, a pledat vineri pentru o politică mai puternică de control la frontierele din UE, apreciind că trebuie să existe un echilibru între nevoia de securitate şi libertatea de circulaţie în timp ce blocul comunitar dezbate politica sa privind refugiaţii.

Înaintea unei reuniuni cu omologii săi din celelalte state ale UE, Karner a subliniat că nu este de acord să le fie transmis traficanţilor de migranţi un mesaj greşit, şi anume acela că „Europa este deschisă, Europa îi primeşte”.

Miniştrii europeni de Interne s-au reunit vineri la Luxemburg pentru a dezbate mai multe puncte pe agendă, inclusiv un nou mecanism prin care migranţi sosiţi în statele UE mediteraneene vor fi relocaţi în alte ţări membre.

Ministrul austriac a subliniat nevoia consolidării frontierei externe a UE şi a susţinut de asemenea posibilitatea instituirii în viitor a unor controale la frontierele dintre statele UE.

„Da, libertatea de circulaţie este importantă. Este o componentă esenţială a UE. Dar trebuie să asigurăm şi securitatea, iar aceasta este atât de importantă încât controalele la frontiere în interiorul UE pot fi necesare în unele situaţii”, a argumentat Gerhard Karner.

Ţara sa, dar şi altele membre ale blocului comunitar şi care fac parte din spaţiul Schengen, inclusiv Germania şi Franţa, au instituit timp de mai mulţi ani controale temporare la frontiere, invocând migraţia ilegală şi terorismul.

Curtea de Justiţie a UE a hotărât în aprilie că statele membre ale spaţiului Schengen pot prelungi astfel de controale doar în cazul unor ameninţări noi şi serioase la adresa ordinii publice sau a securităţii interne, scrie Agerpres citând dpa.

Chiria în AUSTRIA. Ce sumă poate fi solicitată drept garanție

AUSTRIA: Îngrijitoare română, anchetată pentru administrare de somnifere și furt din locuință

Poliția austriacă în alertă după ce un român și-a RĂPIT copiii: „Mă sinucid dacă nu vin cu mine în România”

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!