Skip to content

AUSTRIA: Opozanți ai măsurilor anticovid intenționau să comită un atac armat împotriva Poliției

Poliţia austriacă a capturat arme de foc, muniţie şi săbii în timpul unei operaţiuni care a vizat mai mulți bărbaţi ce se opuneau măsurilor de anticovid.

Gruparea intenționa să atace ofiţeri de poliţie, a anunţat ministrul de Interne austriac, citat de dpa și preluat de Agerpres. Nu se menţionează numărul suspecţilor implicaţi în acest caz.

Bărbaţii discutaseră pe un grup online despre realizarea unor dispozitive explozive cu fragmentare şi folosirea de sticle incendiare împotriva poliţiei.

Atacurile ar fi urmat să aibă loc în timpul unei demonstraţii care s-a desfăşurat duminică, dar autorităţile au percheziţionat sâmbătă mai multe locuinţe şi au interogat suspecţi în cinci landuri, astfel că planul a fost dat peste cap.

Poliţiştii au mai confiscat veste antiglonţ, căşti şi aparate de emisie-recepţie. mai mult, există suspiciunea că membrii grupării au încălcat o interdicţie privind activităţile neonaziste.

„Este greu de crezut că cei care neagă existenţa coronavirusului voiau să încerce (să atace) aici”, a declarat ministrul de Interne austriac. El a precizat că echipamentul paramilitar aminteşte de asociaţiile teroriste.

Teroristul din Viena, anihilat în nouă minute. #Oaschloch