Skip to content

AUSTRIA: Pedepse severe pentru cei care prezintă teste Covid false la controlul de frontieră

Din ce în ce mai mulți călători sunt prinși la granițele Austriei cu testele false Covid-19. Autoritățile informează că cei care sunt depistați cu asemenea falsuri pot primi sancțiuni severe, inclusiv pedepse cu închisoarea.

Intrarea în Austria este de mai multe luni condiționată de prezentarea la frontieră a unui test negativ de coronavirus și de înregistrarea online înainte de sosire.

Se pare că prezentarea testului negativ este o problemă pentru multe persoane având în vedere că tot mai mulți călători prezintă la granițele Austriei teste false.

 Noua listă a țărilor cu risc pentru care se instituie carantina la sosirea în România, actualizată

Falsificarea testelor pentru coronavirus este în prezent în plină expansiune, în special pe piața neagră bosniacă și sârbă. Acestea sunt disponibile atât în ​​format digital, cât și tipărit. Un astfel de certificat costă până la 40 de euro.

Poliția austriacă a desfășurat la frontiere ofițeri care sunt „instruiți special privind falsurile” și care verifică cu atenție dacă data efectuării testului a fost modificată și dacă certificatele sunt reale.

Munca în AUSTRIA. Noi informații utile, publicate în limba română

Dacă poliția descoperă un fals la controlul de frontieră, consecințele pot fi deosebit de grave. În primul rând, celor prinși cu teste false nu li se permite intrarea în Austria. În al doilea rând, pe numele acestor persoane se deschid dosare penale pentru fals în documente oficiale, infracțiune care se pedepsește cu până la un an de închisoare, informează Heute.