AUSTRIA raportează astăzi un număr RECORD de infectări cu coronavirus

Austria a înregistrat joi un număr record de contaminări cu noul tip de coronavirus: 1.209, potrivit guvernului austriac, în timp ce aprobarea pentru măsurile luate de autorităţi a scăzut considerabil în rândul populaţiei, informează AFP.

Rata de infectare este mai mare toamna aceasta decât înainte de măsurile de izolare impuse la începutul lui martie pentru a frâna pandemia şi ridicate apoi în primăvară, cu o medie de 910 contaminări în decurs de 24 de ore în ultimele şapte zile, potrivit autorităţilor.

Săptămâna aceasta, guvernul a exclus un al doilea lockdown, afirmând că doar în jur de 5% dintre locurile de la terapie intensivă sunt ocupate în această ţară a Uniunii Europene cu 8,8 milioane de locuitori.

Portul măştii este obligatoriu în Austria în magazine şi sunt aplicate diverse măsuri de distanţare socială, revizuite în mod regulat.

Mai multe ţări, printre care Germania, de unde provin aproape 40% dintre turiştii ce vizitează Austria, au emis avertismente pentru călători cu privire la această destinaţie, căutată pentru oferta sa culturală şi sportivă.

Doar 53% dintre locuitorii Austriei cred în prezent că executivul gestionează bine criza sanitară, potrivit unui sondaj Gallup realizat online la începutul lui octombrie, pe un eşantion de 1.000 de persoane reprezentative pentru populaţia austriacă.

Procentul de aprobare era de 91% când au fost introduse primele măsuri sanitare.

Joi, în Austria se înregistrau de la începutul pandemiei 52.271 de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus, precum şi 853 de decese.

În Ungaria, numărul de decese cauzate de COVID-19 a atins un nivel record miercuri, cu 24 de morţi, totalul de decese cauze de noul tip de coronavirus ajungând în această ţară la aproape 900.

Slovacia şi Republica Cehă, două ţări vecine cu care Austria întreţine relaţii strânse, au impus săptămâna trecută starea de urgenţă, în încercarea de a opri al doilea val de contaminare.

GERMANIA: Carantină pentru toți cetățenii care vin din România. Lista țărilor cu risc, actualizată

AUSTRIA: 300 de bicicliști vor merge în casele vienezilor pentru a le face teste COVID-19

AUSTRIA: Un român a trăit neobservat în Prater timp de opt ani

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!