Austria reintroduce controalele la graniţa cu Slovacia

Austria va reintroduce controalele la graniţa cu Slovacia începând de la miezul nopţii de miercuri, a declarat miercuri dimineaţa pentru agenţia austriacă de presă APA purtătorul de cuvânt al ministrului de interne austriac Gerhard Karner, informează agenţia slovacă de presă TASR, citată de Agerpres.

Decizia Vienei vine după ce un alt stat învecinat cu Slovacia, Republica Cehă, a hotărât să reia de la miezul nopţii de miercuri spre joi controalele pe toată lungime graniţei slovaco-cehe pentru o perioadă de cel puţin zece zile, din cauza intensificării migraţiei ilegale.

Ministrul austriac de interne a explicat miercuri într-o intervenţie la radio că Austria implementează această măsură din acelaşi motiv.

“Este crucial să reacţionăm înaintea traficanţilor de persoane”, a spus Karner.

Acesta a adăugat că majoritatea migranţilor ilegali intră în Austria trecând frontiera dinspre Ungaria.

Ministrul austriac a mai menţionat că poliţia se va concentra în principal asupra furgonetelor şi vehiculelor de dimensiuni mai mari, care tind în mai mare măsură să fie folosite pentru transportul migranţilor ilegali.

Intrările de migranţi şi refugiaţi în Europa centrală de pe ruta balcanică s-au intensificat în acest an, notează EFE. În primele opt luni ale lui 2022, Austria a primit 56.000 de solicitări de azil, cu 195% mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În iulie şi august, majoritatea cererilor au venit de la cetăţeni indieni, în timp ce în ultimii ani cei mai mulţi solicitanţi au fost sirieni şi afgani. Autorităţile austriece au respins peste jumătate dintre cereri.

Atât Austria, cât şi Cehia, Slovacia şi Ungaria fac parte din spaţiul Schengen de circulaţie liberă a persoanelor.

Românii, a doua cea mai mare comunitate de străini din Austria

AUSTRIA: Imigranții reprezintă peste 25% din populație

AUSTRIA. Românii, loc fruntaș în rândul arestaților. Recomandările guvernului

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!