Austria relaxează restricțiile începând din 7 decembrie și anunță amenzi de până la 1.450 € pentru nerespectarea regulilor

Austria relaxează restricțiile începând de luni, 7 decembrie, însă ministrul de Interne, Karl Nehammer, solicită cetățenilor prudență extremă atunci când fac cumpărăturile de Crăciun, având în vedere că magazinele se redeschid: „Aveți grijă de dvs. și de ceilalți. Evitați situațiile în care distanța nu poate fi menținută. Sunt mai puțin de trei săptămâni până la Crăciun, nu trebuie să mergeți la centrele comerciale în prima zi”, a subliniat adăugând că este suficient timp pentru ca toată lumea să-și facă cumpărăturile.

Nehammer a anunțat, de asemenea, controale din partea poliției, care ar trebui să monitorizeze respectarea regulilor, în special pe străzile comerciale.

În cazul unor încălcări, Nehammer anunță amenzi sau chiar dosare penale pentru cei care nu respectă regulile anticoronavirus (distanță, mască, ore de ieșire). „Amenzile de la autoritățile sanitare sunt extrem de mari – până la 1.450 de euro”, avertizează ministrul.

Regulile care trebuie respectate începând de luni, 7 decembrie:

Restricțiile de ieșire se aplică până la 6 ianuarie 2021. Între orele 20:00 și 06:00 puteți ieși din casă numai din următoarele motive:

– Evitarea pericolului imediat pentru propria viață, membrii familiei și bunuri

– Îngrijirea și asistența pentru persoanele care au nevoie de sprijin, precum și exercitarea drepturilor familiei și îndeplinirea obligațiilor familiale

– Acoperirea nevoilor de bază ale vieții de zi cu zi

– Scopuri profesionale, dacă este necesar

– Pentru recuperarea fizică și mentală

În timpul zilei (06:00-20:00) este permisă reunirea membrilor a două gospodării,  însă nu mai mult de 6 adulți și 6 copii.

În zilele de 24, 25, 26 și 31 decembrie este posibil să se întâlnească un total de 10 persoane, indiferent de numărul gospodăriilor implicate.

Locuri publice

În locurile publice, toate persoanele care nu locuiesc în aceeași gospodărie trebuie să păstreze distanța de un metru. Când vă întâlniți în spații publice închise, păstrați o distanță de un metru și purtați protecție pentru gură și nas.

Reguli la frontiere

Până la 10 ianuarie, zonele de risc vor fi clasificate pe baza incidenței la 14 zile a cazurilor pozitive.

Toate țările cu o valoare mai mare de 100 sunt clasificate ca zone de risc. Persoanele care intră dintr-o zonă de risc intră în carantină timp de 10 zile.

Un test PCR poate fi efectuat după 5 zile pentru a pune capăt carantinei dacă rezultatul testului este negativ. Navetiști vor fi exceptați de la reguli.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!