AUSTRIA: Spargeri cu daune de peste 1.000.000 de euro, comise de români în Tirol

O bandă de infractori români a  provocat din martie 2020 daune de peste un milion de euro în urma mai multor spargeri la farmacii şi buticuri de îmbrăcăminte pentru copii din Tirol.

Se presupune că gruparea de infractori era alcătuită din cel puţin nouă români cu vârste cuprinse între 21 şi 49 de ani, a anunţat miercuri poliţia austriacă. Cinci dintre suspecţii principali au putut fi arestaţi, informează un comunicat de presă al Poliției din Tirol.

Din martie 2020, au avut loc spargeri la mai multe farmacii din regiunea estică a Tirolului de Nord, cu precădere în valea Zillertal, cele mai sustrase produse fiind parfumuri și cosmetice scumpe. Făptaşii au acţionat într-o „manieră extrem de profesionistă şi organizată” şi au furat un număr mare de articole, conform declaraţiilor poliţiei. Bunurile furate au fost transportate de la locul faptei cu mai multe vehicule, motiv pentru care anchetatorii au presupus că este vorba de un număr mai mare de făptaşi.

 Lista actualizată a statelor pentru care se impune carantina! Austria, Italia, Marea Britanie și Spania, în continuare țări cu risc epidemiologic

Apoi, în lunile octombrie şi decembrie ale anului trecut, s-au dat în final mai multe spargeri cu acelaşi mod de operare la buticuri de îmbrăcăminte pentru copii din localitatea Seefeld (districtul Innsbruck-Land). Asemenea spargerilor date la farmacii, s-a furat şi în acest caz un număr mare de articole foarte scumpe, a mai anunţat poliţia.

Autorităţile au reuşit în cele din urmă să identifice nouă români suspectaţi că au călătorit în Austria în diferite grupuri, pentru a da spargerile, şi că au comis în total zece furturi prin efracţie, în Tirol.

AUSTRIA: Româncă urmărită internațional timp de zece ani, arestată în Viena

Între timp, cinci suspecţi principali cu vârste cuprinse între 31 şi 49 de ani au fost arestaţi în România, în Luxemburg, dar şi în Austria. Aceştia se află în arest preventiv, respectiv urmează să fie extrădaţi.

Poliţia a reuşit să dea de urma a trei dintre suspecţi cu ajutorul unei poliţiste care nu era de serviciu la acel moment. Aceasta a observat un vehicul suspect în Tirolul de Est, în luna decembrie, şi a informat secţia de poliţie competentă teritorial. Deşi suspecţii au folosit cărţi de identitate falsificate, a fost în cele din urmă posibilă executarea unui mandat european de arestare care era deja în vigoare şi arestarea celorlalţi doi suspecţi principali.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!