Austria suspendă vaccinarea obligatorie. Anunțul a fost făcut pe 9 martie de către ministrul pentru Afaceri Europene și Constituționale, informează Agerpres care preia o știre AFP.

Suspendarea acestei legi vine după 33 de zile de când vaccinarea a devenit obligatorie în Austria, pe 5 februarie. Măsura a fost luată pentru că varianta Omicron este mult mai puțin periculoasă decât Delta.

La aceeaşi conferinţă de presă a fost prezent şi ministrul austriac al Sănătăţii care a declarat analiza acestei legi din punct de vedere constituțional va fi făcută în următoarele trei luni. Tot în această perioadă vor fi analizate și datele de sănătate publică.

Cei doi oficiali au precizat totuși că la nevoie vaccinarea obligatorie ar putea fi reintrodusă dacă situația epidemiologică se va înrăutăţi.

Legea prevedea că toate persoanele rezidente în Austria care au peste 18 ani se vor vaccina obligatoriu. Excepție făceau femeile însărcinate, persoanele care făcuseră covid și cele exceptate din anumite motive medicale.

Controalele privind respectarea legii urmau să înceapă la jumătatea lunii martie şi prevedeau amenzi cuprinse între 600 şi 3.600 de euro.

Din 5 martie, au fost ridicate aproape toate restricțiile. După numai patru zile, masca de protecție nu mai este obligatorie în mare parte a țării.

Dar numărul de cazuri de COVID-19 a crescut din nou ajungând la aproape 48.000 de cazuri în ultimele 24 de ore, potrivit DPA citată de Agerpres.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!