Cancelarul Austriei a anunțat duminică, 15 noiembrie, în timpul unui interviu la ORF 2 că intenționează testarea tuturor austriecilor până pe 6 decembrie, data la care se vor ridica restricțiile.

Potrivit publicației krone.at, testarea în masă este preluată după modelul Slovaciei unde acțiunea s-a dovedit un succes.  Autoritățile de la Bratislava au testat toate persoanele cu vârste cuprinse între 10 și 64 de ani.

Începând de marți, 17 noiembrie, în Austria intră în vigoare restricții mai dure. Cancelarul Sebastian Kurz a mai anunțat că testarea va fi o provocare, dar autoritățile federale vor anunța săptămâna viitoare pașii care vor fi luați pentru această acțiune.

El a anunțat că în Austria cadrele didactice vor fi primele persoane testate și a explicat că al doilea val de infecții nu a luat prin surprindere autoritățile, dar situația este una dificilă. Măsurile stricte sunt necesare, chiar dacă landurile s-au opus introducerii acestora.

Un număr foarte mare de infecții a fost înregistrat în școli și de aceea Kurz a făcut apel la austrieci să își țină copiii acasă dacă este posibil. Este foarte important, a mai precizat el, să existe garanția că aceia care nu pot fi supravegheați acasă vor parte de o îngrijire adecvată. Ministrul Educației va lua toate măsurile necesare pentru ca școala să înceapă pe 7 decembrie.

Autoritățile austriece au convingerea că restricțiile dure vor duce la scăderea numărului de infectări, așa cum s-a întâmplat în Israel.  Factorul decisiv va fi dacă populația va fi de acord să susțină măsurile luate și cum va face asta pentru a salva Crăciunul. Scopul pe termen mediu este scăderea infectărilor sub 50 de noi infecții zilnic pe săptămână.

„Multă lume crede că nu se poate infecta, dar este greșit”, a mai spus Kurz. În ceea ce privește vaccinarea, cancelarul a declarat că Ministerul Sănătății pregătește deja o strategie și se va stabili ce grupuri sunt prioritare pentru a fi vaccinate, restul populației fiind programată pentru vara viitoare.

AUSTRIA anunță o nouă carantină totală. Se vor introduce restricții de circulație și școlile se vor închide

Carantină la sosirea în România din Austria, Italia și Bulgaria. Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată

Austria, acuzată de răspândirea Sars-Cov-2 în Bavaria

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!