AUSTRIA: Zeci de migranți au fugit dintr-un TIR care venea din România

Peste de 40 de migranţi care au fost înghesuiţi într-un camion fără ventilaţie au supravieţuit cu greu unei călătorii din România în Austria după care au fugit pur şi simplu din autovehicul, a anunţat miercuri poliţia austriacă, relatează dpa, preluată de Agerpres.

Cetăţeni sirieni, irakieni şi turci, printre care şi şase copii au reuşit să iasă din camion după ce i-au semnalat şoferului să oprească lângă orașul Bruck an der Leitha de lângă Viena.

„Martorii au relatat că ei se temeau pentru viaţa lor şi au suferit din cauza lipsei oxigenului”, a precizat poliţia într-un comunicat, adăugând că numeroase persoane au leşinat temporar în timpul călătoriei.

Cum au călătorit migranții (Sursa foto: Poliția din landul Austria Inferioară)

Poliţia a reţinut 38 de persoane după ce acestea au reuşit să iasă din camion. Migranţii au relatat că un total de 43 de persoane au urcat în camion în România, sugerând că unii dintre ei este posibil să fi evitat arestarea de către autorităţile austriece.

Şoferul turc al camionului a fost reţinut de poliţie. Migranţii transportaţi ilegal le-au spus anchetatorilor că mai întâi au ajuns din Turcia în România, pe diverse rute. Traficanţii i-au taxat pe migranţi cu sume între 6.000 şi 8.000 de euro fiecare.

Cazul a adus aminte de un incident fatal din 2015 când 71 de migranţi au fost descoperiţi într-un camion abandonat pe o autostradă din apropiere de Bruck an der Leitha.

Doi șoferi de autocar și un ghid, trimiși în judecată pentru trafic de migranți și dare de mită

Poliția federală germană a reținut doi traficanți români de migranți sirieni

TURDA: Firmă de transport rutier de mărfuri, special înființată pentru trafic de migranți

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!