Austriecii nu sunt interesați de testarea în masă pentru Sars-Cov-2

Austriecii nu sunt interesați de testarea în masă pentru Sars-Cov-2, mai puțin de un sfert din populație prezentându-se la centrele de testare.

Campania este una inspirată din Slovacia și a demarat la începutul lunii decembrie.

Prima fază de testare se încheie săptămâna aceasta, dar a atras mai puţin de jumătate din numărul aşteptat de participanţi, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Aproximativ 2.000.000 de persoane au fost testate, ceea ce reprezintă doar 22% din populaţie, faţă de un obiectiv iniţial de 60%, așa cum avea în plan guvernul. Țara are aproape 8,9 milioane de locuitori.

Carantina se menține la sosirea din Austria, Italia și Ungaria. Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată

Ministrul Sănătăţii, Rudolf Anschober, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că testarea în masă este un pas important pentru a contracara pandemia.

La Viena, participarea a fost foarte redusă, doar 13,5% dintre rezidenţi au mers să se testeze. Capitala are aproximativ 1,9 milioane de locuitori.

Opoziţia acuză guvernul că a făcut o muncă de amatori, mai ales că operaţiunea a fost marcată de probleme informatice.

O a doua fază de testare este programată pentru 8 ianuarie, însă de această dată guvernul are în vedere stimulente pentru a spori participarea.

De la debutul pandemiei, în Austria au fost înregistrate 4.530 de decese din cauza COVID-19.

Austria relaxează restricțiile începând din 7 decembrie și anunță amenzi de până la 1.450 € pentru nerespectarea regulilor

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!