Skip to content

Chiria în AUSTRIA. Ce sumă poate fi solicitată drept garanție

Există o mulțime de costuri inițiale la închirierea în Austria, iar unul dintre ele este „Kaution” sau garanția. Chiar dacă ar trebui să o primiți înapoi la sfârșitul contractului de închiriere, merită să vă asigurați că nu sunteți suprataxat.

Când închiriați un apartament în Austria, trebuie să vă așteptați la câteva costuri suplimentare pe lângă chiria în sine: comisionul pentru agentul imobiliar și garanția (Kaution). Dintre acestea, garanția ar trebui să vă fie returnată la finalul contractului de închiriere.

Kaution este taxa plătită de chiriaș proprietarului ca garanție împotriva oricăror daune. Aceasta înseamnă că proprietarul poate păstra garanția dacă nu vă plătiți chiria sau dacă provocați orice daune apartamentului.

Nu există nicio lege care să oblige un chiriaș trebuie să plătească o garanție și, dacă o achitați, trebuie să fie menționată în contractul dvs. de închiriere. Din punct de vedere legal, proprietarul nu vă poate cere o garanție după ce ați semnat contractul. În orice caz, numai în cazuri extrem de rare nu se solicită o garanție.

Există limite legale cu privire la cât de mult pot cere, așa că nu vă lăsați înșelați. Garanția obișnuită este formată din trei chirii brute.

Aceasta înseamnă de trei ori suma chiriei dumneavoastră (Gesamtmiete) + TVA (MwSt în germană, % din chirie) + costurile de operare (Betriebskosten). Acesta din urmă acoperă lucruri precum eliminarea deșeurilor și întreținerea zonelor comune.

Plecați definitiv din Germania? Procedurile pentru reziliere contract telefon, internet, chirie și alte informații importante

De cele mai multe ori garanția solicitată este formată din chiria pe trei luni, dar prin lege, proprietarului i se permite să perceapă până la maximum șase luni de chirie.

Dacă vi se percepe o chirie mai mare de trei luni ca garanție, merită să întrebați proprietarul de ce și să vedeți dacă puteți negocia o sumă mai mică. Ar putea fi de ajutor dacă aveți documente care să dovedească că veți putea plăti chiria la timp, cum ar fi un contract de muncă fix sau referințe pozitive de la proprietarii anteriori.

Pentru a solicita mai mult de șase luni de chirie sub formă de garanție, proprietarii au nevoie de un motiv special, de exemplu ca în apartament să existe mobilier extrem de valoros.

Chiar dacă chiria dvs. crește în timpul închirierii, proprietarul dvs. nu poate cere bani suplimentari pentru garanție dacă nu sunteți de acord cu acest lucru în scris.

Dacă vă mutați într-un loc care are deja mobilier și/sau electrocasnice, cum ar fi o mașină de spălat, poate fi necesar să plătiți o taxă unică pentru acestea, numită Ablöse, care nu este o garanție. Plata acestei taxe înseamnă că dețineți bunurile din locuință.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!