Comisia Europeană dă în judecată Austria din cauza alocațiilor mici pentru copiii lucrătorilor străini

Comisia Europeană a declanşat o procedură de trimitere în justiţie împotriva Austriei din cauza alocaţiei pentru copiii lucrătorilor străini, potrivit agenției de presă DPA citată de Agerpres.

Autoritățile austriece deciseseră ca alocația să fie calculată în funcţie de nivelul de trai din ţara unde trăieşte copilul, informează miercuri DPA.

Oficialii Comisiei Europene consideră că această decizie este discriminatorie pentru că părinții acestor copii muncesc în Austria și contribuie pe deplin la economia austriacă, dar primesc în schimb beneficii mai mici.

Guvernul austriac a stabilit că beneficiile pentru familii sunt calculate conform unui indice al nivelurilor naţionale de putere de cumpărare, ceea ce înseamnă că lucrătorii ale căror familii trăiesc în ţări vecine din UE, precum Ungaria şi Slovacia, primesc mai puţini bani decât omologii lor din Austria.

La scurt timp după intrarea în vigoare a acestor măsuri în ianuarie 2019, Comisia Europeană a cerut Austriei clarificări. Răspunsul nu a fost satisfăcător.

Comisia Europeană a dat în judecată Austria la Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru că această politică contravine regulilor UE în materie de coordonare a securităţii sociale şi de liberă circulaţie.

Curtea poate decide ca Austria să modifice legislația, altfel va risca amenzi usturătoare.

AUSTRIA reduce alocațiile pentru copiii românilor

MAE: Ajustarea alocațiilor pentru copiii românilor care muncesc în Austria, contrară legislației UE

AUSTRIA: Situația românilor afectați de reducerea alocațiilor pentru copii, în atenția autorităților

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!