GERMANIA: Restricțiile de intrare din Cehia și Tirol, prelungite cu două săptămâni

Germania prelungit cu două săptămâni a controalelor la frontierele sale cu Republica Cehă şi cu landul austriac Tirol, în încercarea de a limita răspândirea noilor tulpini ale coronavirusului, a anunţat miercuri, 17 martie, Ministerul de Interne german.

„Avem speranţa că putem pune capăt controalelor cu Austria puţin mai devreme, poate chiar în martie”, a declarat ministrul de Interne german Horst Seehofer pentru publicaţia Münchner Merkur.

 Lista actualizată a statelor pentru care se impune carantina! Austria, Italia, Marea Britanie și Spania, în continuare țări cu risc epidemiologic

Seehofer, care se va întâlni joi cu cancelarul austriac Sebastian Kurz, a adăugat că măsurile pentru încetinirea răspândirii variantelor de coronavirus prezente în landul austriac Tirol sunt respectate strict.

Începând din februarie, Germania a declarat Republica Cehă, Slovacia şi părţi din landul Tirol drept zone unde se manifestă noile tulpini ale coronavirusului şi a interzis în mare parte călătoriile dinspre aceste zone.

Comisia Europeană avertizează Germania cu privire la haosul creat din cauza interdicțiilor de la frontieră

Doar cetăţenii germani sau rezidenţii permanenţi în Germania pot intra dinspre regiunile respective, deşi există excepţii pentru şoferii de camioane şi navetişti din domeniile esenţiale, cu condiţia prezentării unui test negativ la COVID-19 nu mai vechi de 48 de ore.