Skip to content

KURZ: „Un atac terorist dezgustător, AUSTRIA nu se va lăsa intimidată”. A fost mobilizată ARMATA

Ore de teroare la Viena, unde s-au tras mai multe focuri de armă în centru, lângă sinagoga din Seitenstettengasse. Atacul terorist este considerat încă în desfășurare de autorități.

Potrivit ediției online a ziarului vienez Kurier, bilanțul este de șapte morți, inclusiv un polițist. Atacurile au fost comise în șase părți diferite ale orașului, a raportat Poliția din Viena, vorbind despre „mulți suspecți înarmați cu arme”.

Conform ultimelor informații, 15 persoane rănite în atac au fost internate în spitale din Viena, dintre care șapte în stare gravă.

„Austria se confruntă cu ore dificile din cauza acestui atac demn de dispreț, care este încă în desfășurare. Mai mulți atacatori încă nu au fost prinși”, a spus cancelarul Sebastian Kurz.

„Forțele speciale sunt pe urmele teroriștilor”, a declarat ministrul de Interne, Karl Nehammer, pentru Orf TV. Ministrul a confirmat că un atentator, înarmat cu o armă de asalt, a fost ucis.

Armata a trimis militari în centrul Vienei în sprijinul forței de poliție. Ministrul de Interne, Karl Nehammer, a reiterat pericolul și a reînnoit invitația pentru vienezi de a nu-și părăsi locuințele și nu a folosi transportul public.

De asemenea, ar fi fost luați ostatici. Acest lucru a fost raportat de unele mass-media locale, inclusiv de site-ul web al ziarului Kronen Zeitung. Potrivit agenției Apa, aceste zvonuri nu au fost confirmate în acest moment.

Conferință de presă la Ministerul de Interne LIVE.

Alertă în AUSTRIA: Focuri de armă în centrul Vienei. Populației i se recomandă să rămână în locuințe

AUSTRIA: Vizitarea familiei, prietenilor și vecinilor, interzisă noaptea din cauza noilor restricții

AUSTRIA: Interdicții impuse timp de o lună. Ieșirea din casă după ora 20.00, interzisă