Skip to content

Cinci locuri de muncă bine plătite pe care nimeni nu vrea să le facă în Austria

Locuri de munca bine platite Austria

Într-o lume în care mulți visează la cariere strălucitoare și prestigioase, există anumite profesii în Austria care, deși mai puțin dorite, oferă salarii atractive și beneficii surprinzătoare. De la colectarea deșeurilor la conducerea camioanelor și până la organizarea înmormântărilor, aceste joburi esențiale pentru societate sunt adesea trecute cu vederea. Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă stabil și bine plătit, s-ar putea să găsiți o surpriză plăcută în aceste meserii mai puțin populare. Iată cinci astfel de profesii „neglijate” care pot asigura un trai decent și un sentiment de împlinire personală.

Colector de deșeuri

Un colector de deșeuri joacă un rol important în menținerea curățeniei și îmbunătățirea spațiilor publice și a sănătății publice. În Austria, această meserie este mai puțin dorită, dar guvernul a încercat să o facă mai atractivă oferind salarii bune. Potrivit agenției de ocupare a forței de muncă din Austria (AMS), salariul de început variază între 2.260 € și 2.600 €, fără a necesita educație formală.
►►► Ajutorul de șomaj în Austria. Cine și cum îl poate solicita

Preot

Deși nu mulți visează să devină preoți pentru bani, această carieră oferă siguranță, un salariu decent și un sentiment de împlinire spirituală. În Austria, salariile de început pentru preoți variază între 2.740 € și 3.320 €. Majoritatea preoților sunt catolici, reflectând legăturile istorice și culturale ale țării cu Biserica Romano-Catolică. Pentru a deveni preot catolic, este necesară obținerea unei diplome în teologie, urmată de studii intensive de patru ani care acoperă subiecte precum Biblia, dreptul canonic și cursuri de limbi străine. Ultimul an de studii implică muncă practică într-o parohie.

Șofer de camion

Un șofer de camion în Austria contribuie la funcționarea sistemului de transport și a economiei țării. Cu toate că această meserie este adesea trecută cu vederea, oferă un salariu bun și siguranță în muncă, salariile de început fiind de aproximativ 2.020 €. Pentru a deveni șofer de camion, este necesară o pregătire intensivă, licențe speciale și calificări în siguranța rutieră, practici de conducere ecologice și securitatea încărcăturii.

Măturător stradal

Un măturător stradal joacă un rol esențial în menținerea curățeniei și igienei în zonele urbane din Austria. Responsabilitățile includ măturarea străzilor, colectarea gunoaielor și asigurarea faptului că spațiile publice rămân ordonate și prezentabile. Salariul de început pentru un măturător stradal variază între 2.260 € și 2.600 €. Nici această meserie nu necesită educație formală.
►►► Majorări de salarii, pensii și alocații pentru copii în Austria. Ce se modifică din 2024

Director de Pompe Funebre

Un director de pompe funebre are un rol crucial în organizarea înmormântărilor și ajutarea familiilor în momente dificile. În Austria, această profesie are bariere de intrare scăzute și salarii competitive, variind între 2.220 € și 2.600 €. Deși nu toată lumea este dispusă să lucreze îndeaproape cu moartea și doliul, acest job necesită stabilitate psihologică și oferă oportunitatea de a onora viața celor decedați. Pentru a deveni director de pompe funebre, este necesar să lucrați timp de doi ani la o companie de pompe funebre și să participați la un curs de cinci zile, urmat de un examen.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!