Skip to content

„Lucrătorii români din sistemul de îngrijire austriac trebuie să beneficieze de cele mai bune condiţii de muncă”

Lucrătorii români din sistemul de îngrijire austriac trebuie să beneficieze de cele mai bune condiţii, a afirmat, vineri, secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Iulia Matei, într-o declaraţie comună cu ministrul federal austriac pentru Afaceri Europene şi Constituţie, Karoline Edtstadler.

“Am discutat şi despre domeniul afacerilor sociale, unde am adus în atenţia doamnei ministru Edtstadler situaţia cu care personalul de îngrijire din Austria încă se confruntă, solicitându-i doamnei ministru să cooperăm mai îndeaproape pentru reglementarea statutului juridic al personalului de îngrijire din Austria iar lucrătorii români din sistemul de îngrijire austriac să beneficieze de cele mai bune condiţii de muncă. În aceeaşi idee, am discutat şi despre alocaţiile pentru copii, evident aşteptăm şi decizia Curţii Europene”, a afirmat Iulia Matei.

Ea a vorbit, în acest context, de o conexiune mai largă a drepturilor sociale la nivel european. “Am discutat cu doamna ministru cum să ne coordonăm mai bine şi colegii noştri să prezinte şi să discute mai coordonat, la nivel european, despre această agendă socială, care evident trebuie să se inspire şi din realităţile specifice naţionale”, a punctat secretarul de stat român.

La rândul său, oficialul austriac a vorbit de aspiraţiile României de a adera la Spaţiul Schengen. “România vrea să facă parte din Schengen şi trebuie să convingem partenerii noştri care încă blochează acest proces”, a spus Edtstadler.

Totodată, a vorbit şi de “provocarea” atingerii ţintei de 70% din cetăţenii UE vaccinaţi anti-COVID-19, informează Agerpres.

Român urmărit internațional pentru furtul unei mașini din Austria, arestat în județul Buzău

AUSTRIA: Îngrijitoare din România, arestată pentru retragerea a zeci de mii de euro de pe cardul unui bătrân

AUSTRIA: Româncă, înșelată de un fals militar american din Afganistan