Noi dovezi confirmă suspiciunea că teroristul de la Viena făcea parte dintr-o organizație afiliată ISIS.

Potrivit publicației austrice Heute, serviciile secrete germane dețin date că teroristul care a ucis patru persoane la Viena pe 2 noiembrie și a rănit zeci de persoane aparținea unei grupări radicale.

W.A., un islamist condamnat în 2017 la Hamburg ca „luptător terorist străin”, a jucat un rol central în această celulă a miliției teroriste a Statului Islamic. Serviciile secrete din Germania l-a catalogat drept membru de frunte al mișcării islamice radicale. Acesta a locuit la Viena din ianuarie până la jumătatea lunii octombrie 2020.

Anchetatorii suspectează că criminalul și W.A. s-au cunoscut personal în vara acestui an. Islamistul condamnat în Germania a fost arestat la Viena pe 13 octombrie, cu doar câteva zile înainte de atac, în baza unei interdicții de ședere emise împotriva sa. Ulterior a fost deportat în Germania, dar cei doi au păstrat legătura.

Conform agenției de presă APA, atacatorul din Viena a fost înregistrat de către serviciile de securitate interne austriece ca fiind o persoană periculoasă chiar în ziua în care W.A. a fost deportat în Germania.

Teroristul din Viena a mai avut un complice de origine turcă, susținător ISIS, care este arestat pentru că a dus luptători în Siria în 2017. El era monitorizat de serviciile secrete și s-a dovedit că avea legături cu atacatorul.

AUSTRIA: Atacatorul ucis în Viena avea 20 de ani și era adept al organizației Stat Islamic

Teroristul din Viena, anihilat în nouă minute. #Oaschloch

AUSTRIA: Poliția a efectuat 14 arestări în legătură cu atacurile teroriste din Viena

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!