VIENA: Peste 10.000 de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva măsurilor sanitare

Peste 10.000 de oameni au ieșit în stradă sâmbătă, 16 ianuarie, la Viena pentru a protesta împotriva măsurilor sanitare adoptate pentru combateerea răspândirii SarS-CoV-2. Demonstranții au cerut demisia guvernului şi au arătat cu degetul spre „presa mincinoasă”, potrivit Agerpres care citează AFP, EFE şi Reuters.

„Cifrele care ne sunt prezentate despre morţi sunt baliverne. Nu vreau să ajungem ca în China unde nu sunt drepturi”, a explicat o femeie. Ea purta o banderolă cu mesajul „Voi sunteţi boala, noi suntem remediul”.

Organizatorii au susţinut că s-au strâns 50.000 de manifestanţi la acest miting la care a fost prezent și fostul vicecancelar Heinz Christian Strache, reprezentant al extremei drepte.

AUSTRIA: Intrarea în țară, numai cu înregistrare online

În același timp, la Viena a mai avut loc o demonstranție a extremiștilor de stânga care au denunţat „nebunia anti-măşti”. Potrivit Poliției, la acest miting s-au strâns aproximativ 500 de persoane.

Cancelarului Sebastian Kurz a decretat la finele anului trecut o stare de carantină cu măsuri foarte stricte. Recent, un grup de experţi a recomandat menţinerea restricţiilor după data prevăzută pentru ridicarea lor, adică 25 ianuarie.

Din cauză că numărul persoanelor contaminate nu scade, autoritățile austrice vor anunța pe 17 ianuarie un nou set de măsuri.

Carantină 14 zile la sosirea din Germania, Austria, Italia și Marea Britanie. Zborurile dinspre și către Regatul Unit, reluate

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!