Skip to content

Viena, primul oraș din UE care începe vaccinarea femeilor gravide împotriva Covid-19

De la jumătatea lunii mai, Viena va începe să vaccineze anti-Covid 19 femeile însărcinate şi va deveni astfel primul oraş din Uniunea Europeană care adoptă această măsură, ce are ca scop evitarea unor posibile complicaţii în timpul sarcinii ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2.

Capitala austriacă le va oferi posibilitatea de a se vaccina femeilor gravide începând din săptămâna a 13-a de sarcină, după ce a clasificat acest grup de populaţie ca fiind de mare risc, a anunţat duminică responsabilul pe probleme de sănătate din Viena, social-democratul Peter Hacker.

Bordel ilegal, descoperit lângă Viena. Poliția a identificat șapte românce

Vaccinurile se vor administra în funcţie de starea sarcinii, având prioritate gravidele cu sarcină avansată.

Riscul de a se infecta noul coronavirus nu este mai mare la femeile însărcinate, însă mai multe studii au semnalat că gravidele care se infectează dezvoltă cu mai mare frecvenţă complicaţii comparativ cu femeile din aceeaşi grupă de vârstă, dar care nu sunt însărcinate.

Un studiu realizat la sfârşitul lunii aprilie la care au participat 100 de experţi din 18 ţări a ajuns la concluzia că infectarea cu SARS-CoV-2 creşte cu 50% riscul de complicaţii în timpul sarcinii pentru mamă şi copil, anunță Agerpres.