Autortiățile federale belgiene au impus restricții de circulație în timpul nopții până pe 15 ianuarie 2021.

În Valonia și Regiunea Capitalei Bruxelles, acestea sunt în vigoare între orele 22.00-06.00, iar în Flandra între 00.00-05.00, se arată într-un comunicat al Ministerului român al Afecrilor Externe.

Nu este permisă organizarea niciunui foc de artificii în seara de Anul Nou.

Călătoriile din Belgia în România nu sunt interzise, dar autoritățile belgiene descurajează ferm deplasările către zonele roșii din statele membre UE. Începând cu 26 august 2020, Belgia a inclus întreg teritoriul României în zona roșie.

Alertă în UE după descoperirea unei noi tulpini Sars-Cov-2 în Marea Britanie

Toate persoanele care intră în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze, cu cel mult 48 de ore înainte de sosire, indiferent de modalitatea de transport, statut, țara de proveniență, un formular online, Passenger Locator Form (PLF), care se regăsește la  https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form.

Sunt exceptate de la completarea formularului persoanele care nu au stat mai mult de 48 de ore în afara Regatului Belgiei și cele care doresc să petreacă mai puțin de 48 de ore în acest stat.

Poliția va efectua controale pentru a verifica completarea formularului de localizare a pasagerilor și respectarea măsurii carantinei.

La sosirea în Belgia, în funcție de răspunsurile la chestionarul de autoevaluare, atașat formularului Passenger Locator Form, călătorii pot primi un mesaj SMS prin care sunt informați cu privire la obligativitatea autoizolării (pentru o perioadă de șapte zile) și testării (în a șaptea zi).  

Măsurile sanitare impuse de pe teritoriul Belgiei la începutul lunii noiembrie vor fi în vigoare până pe 15 ianuarie 2021.

Telemunca este obligatorie, iar unde nu este posibil, activitatea poate continua cu respectarea măsurilor sanitare: aerisirea spațiilor închise, distanțarea socială și purtarea măștii.

Centrele de vacanță, de camping și grădinile zoologice au fost închise. Hotelurile și alte structuri de cazare sunt deschise, însă restaurantele și barurile din incinta acestora sunt închise. Clienții pot servi masa doar în camera de hotel.

NU se mai stă în carantină la sosirea în România din Belgia și Franța. Italia și Austria rămân pe lista țărilor cu risc

Magazinele alimentare și supermarketurile sunt deschise, dar nu vor putea comercializa decât produsele esențiale. Cumpărăturile se fac individual sau cu încă o persoană, în magazine timpul fiind limitat la maximum 30 de minute.

Saloanele de coafură, centrele de estetică etc., cu excepția celor medicale, rămân închise. S-au redeschis muzeele și piscinele, nu și parcurile acvatice.

Fiecare familie poate primi în vizită o singură persoană care poate fi contact apropiat. Pentru persoanele aflate în izolare este permisă vizita concomitentă a două persoane în perioada Crăciunului, pe 24 sau pe 25 decembrie.  

În exterior, sunt permise adunările de cel mult patru persoane. Același număr de participanți este acceptat și în locurile de cult, dar cu respectarea distanțării sociale și purtarea măștii, însă nu este permis niciun serviciu religios.

Frontierele rămân deschise, dar călătoriile nu sunt deloc recomandate.

BELGIA: Patroni români, condamnați pentru sclavie modernă și amendați cu 48.000 de euro. Au fost denunțați de o firmă

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!