Procurori DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul IGPR și IPJ Buzău au efectuat în data de 8 septembrie 2020 un număr de 11 percheziții domiciliare în baza unui ordin european de anchetă emis de autoritățile din Belgia.

Ancheta viza destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor contra patrimoniului. În iunie 2020 Judecătoria de Primă Instanță din Eupen a trimis DIICOT un ordin european de anchetă care să ajute la documentarea şi soluţionarea cazului din Belgia.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, începând din luna martie 2016 până în prima parte a anului 2020, o grupare infracțională organizată constituită din cetățeni români a acționat pe teritoriul Belgiei.

Membrii ei sustrăgeau din locuințe și locuri împrejmuite obiecte de grădinărit, biciclete, diverse ustensile, mașini-unelte, motoare pentru bărci, instrumente pentru pescuit, mașini de tuns iarba, tractoare de tuns iarba sau cantități mari de combustibil.

Liderul grupării are domiciliul în județul Buzău. Un alt membru punea la dispoziția rețelei un imobil aflat în apropierea graniței dintre Belgia și Germania. Locul era folosit ca refugiu, dar și ca punct de pornire al transporturilor pe timp de noapte.

Prejudiciul este de peste 500.000 de euro, fiind comise 109 infracțiuni de furt calificat. În urma efectuării percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate bunuri provenite din infracțiunile comise pe teritoriul Belgiei care au fost trimise țării solicitante pentru a fi înapoiate păgubiților.

BELGIA: Patronul unei firme construiește un hotel pentru șoferii săi de TIR

BELGIA: Patru români, condamnați la închisoare pentru furt. Valoarea bunurilor sustrase este de aproape un sfert de milion de euro

Româncă, condamnată în Belgia pentru hărțuire online: „Mai bine la închisoare decât fără Facebook”

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!