Skip to content

BELGIA: Obligativitatea purtării măştii în transportul public, eliminată de luni

BELGIA: Obligativitatea purtării măştii în transportul public, eliminată de luni

Obligativitatea purtării măştii în transportul public din Belgia va fi eliminată de luni, 23 mai, a anunţat vineri guvernul, menţionând „circulaţia semnificativ încetinită” a coronavirusului.

Purtarea măştii rămâne însă obligatorie “în spitale, cabinete medicale şi farmacii” şi este “recomandată” în căminele de bătrâni, în cabinetul stomatologic sau în oricare alt loc “foarte frecventat”, informează AFP, citată de Agerpres.

“De asemenea, se recomandă insistent o bună ventilaţie a spaţiilor interioare”, au precizat serviciile premierului Alexander De Croo într-un comunicat.

După un vârf de peste 76.000 de contaminări zilnic, la sfârşitul lunii ianuarie, în plin val Omicron, circulaţia virusului a încetinit considerabil. Numărul zilnic de infectări este în prezent de circa 3.500, în scădere cu 19% într-o săptămână, potrivit Institutului de sănătate publică Sciensano.

În plus, presiunea asupra sistemului de sănătate a scăzut semnificativ.

Autorităţile belgiene au anunţat că numărul de paturi ocupate de pacienţii cu COVID-19 la terapie intensivă “este de un timp de circa 100”, sau “cu mult sub pragul de 300”.

Acest prag a fost luat în considerare în cadrul “barometrului corona” pentru a semnala depăşirea unui nivel de alertă. Sub această cifră de ocupare a paturilor la terapie intensivă, autorităţile consideră că situaţia epidemiologică este “sub control”.

BELGIA: Un profesor român a comis furturi pentru a atrage atenția fiului său. Riscă 12 luni de închisoare

BELGIA: 18 români, condamnați la închisoare și amendă de 960 € pentru un grătar organizat în timpul carantinei

BELGIA: Hoț român, lovit mortal de tren în timp ce fugea de la locul spargerii