Proprietarul unei firme de transport rutier de mărfuri construiește un hotel pentru șoferii săi de TIR și pentru docheri pentru ca aceștia să aibă unde dormi.

Jo Van Moer este patronul firmei Van Moer Logistics și, potrivit presei belgiene, construiește un hotel lângă mica localitate Kapellebrug aflată la granița dintre Belgia și Olanda.

Publicațiile belgiene Het Laatste Nieuws și Flows, preluate de Nieuwsblad Transport, au scris despre faptul că noul hotel se va numi Reynaert. Acesta va fi situat în Olanda, dar va deservi, așa cum Van Moer a declarat, transportatori belgieni. Turiștii pot, de asemenea, să se cazeze.

Hotelul va avea 20 de camere, un restaurant și va fi deschis în luna februarie 2021. Decizia de a-l construi a venit în urma Mobility Package, noul regulament al UE care interzice șoferilor de TIR să doarmă în cabinele camioanelor.

Van Moer a precizat pentru Het Laatste Nieuws că are 430 de șoferi, din care 73 sunt străini, în marea lor majoritate fiind români. Sediul firmei lui Van Moer se află în Zwijndrecht, lângă portul din Antwerp/Anvers, la 30 de km de locul în care va fi construit hotelul.

TIR înmatriculat în România, scos din circulație în GERMANIA din cauza defecțiunilor grave

FRANȚA: Șofer român de TIR, prins cu 82 kg de cannabis pe Coasta de Azur. Proces rapid, pedeapsă pe măsură

DANEMARCA: Șoferiță română de TIR în vârstă de 22 de ani, colegul ei și firma de transport, amendați cu 34.000 de euro

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!