Skip to content

BELGIA relaxează restricțiile începând de vinerea viitoare

Guvernul Belgiei a decis vineri să relaxeze măsurile anti-COVID-19 în restaurante, cluburi de noapte, baruri şi obiectivele culturale, după ce ţara a depăşit punctul de vârf al contaminărilor cu varianta Omicron, informează dpa, preluată de Agerpres.

De vinerea viitoare, 18 februarie, belgienii vor putea să danseze din nou în cluburi, care se vor redeschide, şi se va renunţa la o oră de închidere obligatorie pentru baruri şi restaurante, au convenit experţi din cadrul guvernului acestei ţări.

În plus, copiii de până în 12 ani nu vor mai trebui să poarte mască la şcoală, iar actualele patru zile pe săptămână de telemuncă obligatorie vor deveni mai degrabă o recomandare decât o obligaţie.

“Aş vrea să le mulţumesc belgienilor, fără excepţii, pentru eforturile pe care le-am depus împreună”, a declarat premierul belgian Alexander De Croo.

Numărul de noi contaminări zilnice a scăzut în rândul populaţiei belgiene, cifrată la circa 11,5 milioane. Numărul de infectări de vineri a scăzut cu 44% comparativ cu săptămâna trecută.

Numărul de pacienţi din spitale şi din unităţile de terapie intensivă a scăzut de asemenea în Belgia, chiar dacă numărul de decese cauzate de COVID-19 a crescut în ultimele zile. Rata de incidenţă pe două săptămâni este puţin sub 4.000 de contaminări la 100.000 de locuitori.

În afară de party-urile din cluburi, evenimente precum concerte cu public stând în picioare vor fi de asemenea permise începând de săptămâna viitoare. Pentru activităţile în aer liber, nu vor mai fi limite în ceea ce priveşte numărul de spectatori.

În special sectoarele cultural şi al alimentaţiei publice au solicitat în ultimele săptămâni guvernului belgian să relaxeze măsurile.

Modificări privind formularul digital de intrare în România (PLF). Amenzi între 500 și 3.000 de lei

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!