Skip to content

BELGIA: Temperaturi de până la -15 grade Celsius din cauza unui val de frig de origine siberiană

Belgia se confruntă săptămâna aceasta cu un val de frig de origine siberiană care afectează partea de nord a Europei şi care va face ca mercurul termometrelor să coboare până la -15 grade Celsius în unele părţi ale ţării.

Temperaturile au scăzut drastic duminică, 7 februarie, și se așteaptă ca luni noapte la Bruxelles, temperatura să ajungă până la -9 grade C.

Control la Frontieră: Documente de identitate false, folosite pentru ședere în Belgia

Asemenea temperaturi nu s-au mai înregistrat în Belgia din iarna anului 2018, când temperatura maximă a fost de -2 grade, iar cea minimă de -18 grade C, un record înregistrat de la primele măsurători meteo din 1901 şi care au doborât anteriorul record din 1904.

“Vremea va fi geroasă cu un cer destul de acoperit. Vor avea loc căderi de zăpadă, semnificative pe alocuri. Temperatura maximă va oscila între -5 grade în nordul ţării şi 0 grade la Gaume (sud)”, potrivit Institutului Regal de Meteorologie Belgian.

Cod roşu de zăpadă, îngheţ şi viscol pentru OLANDA. Avertizare valabilă pentru intervalul 6-8 februarie

În pofida alertelor de zăpadă, mai ales în Flandra (nordul ţării) şi cea mai afectată zonă alături de Bruxelles, nu s-au produs perturbări importante ale circulaţie rutiere.

“Echipele noastre fac tot posibilul pentru a curăţa de zăpadă şi gheaţă pistele de zbor şi pentru a degivra avioanele, cât mai repede posibil. Totuşi, se vor înregistra posibile întârzieri”, a informat pe Twitter Aeroportul din Bruxelles.

Potrivit prognozelor meteo, temperaturile se vor menţine sub zero grade pe tot parcursul acestei săptămâni, informează Agerpres.

Avertizare de ninsori extreme în Germania. Șoferilor li se recomandă să evite călătoriile