Skip to content

BELGIA: Un profesor român a comis furturi pentru a atrage atenția fiului său. Riscă 12 luni de închisoare

Un profesor român pensionar din Meulebeke riscă să fie condamnat de Tribunalul din Bruges la 12 luni de închisoare pentru diverse furturi comise în Tielt și Izegem. I.C., în vârstă de 68 de ani, nu a săvârșit infracțiunile din necesitate financiară. Voia să atragă atenția fiului său, avocat în România.

Personalul de la Supra Bazar din Tielt a constatat în primăvara anului 2021 că un număr impresionant de pixuri au dispărut de pe rafturile magazinului. Au decis să instaleze o cameră de supraveghere de dimensiuni mici și au observat pe 18 iunie un bărbat luând trei pixuri fără să plătească.

CITIȚI ȘI: Români arestați în Belgia pentru furtul a peste 5,5 tone de carne de porc dintr-un camion

Pe 28 iunie, vehiculul suspectului a reapărut în parcarea supermarketului. Un vânzător a decis să-l urmărească și l-a văzut la casa de marcat plătind doar un fluier de arbitru. Cu toate acestea, la o inspecție mai atentă, în jacheta lui au fost găsite mai multe bunuri furate. La fel și în vehiculul său.

I.C. a putut fi asociat cu alte patru furturi în timpul investigației ulterioare. Pe 18 iunie, a furat de la un magazin Colruyt din Tielt. A plecat cu un smartwatch și un power bank. Pe 28 iunie a mai sustras bunuri în valoare de 316 euro din aceeași unitate comercială. În acea zi, a mai furat și niște lenjerie intimă pentru femei din Supra Bazar, tot în Tielt. În cele din urmă, pe 25 iunie, a furat și diverse produse multimedia și cosmetice de la Colruyt din Izegem.

CITIȚI ȘI: Șofer român, oprit de polițiști în BELGIA. Transporta 500 de kg de carne în sacoșe din rafie

Românul s-a dovedit a nu fi un hoț tipic. Este un profesor pensionar și provine dintr-o familie bună. Acesta a spus că vrea să atragă atenția fiului său, avocat în România. IC. ar fi sperat ca bărbatului să-i pară rău de el dacă va afla că este în arest. Și așa s-a întâmplat.

„După moartea soției sale, clientul meu a început o nouă relație cu o femeie mai tânără”, a explicat avocatul Kris Vincke.

„Acest lucru și o problemă legată de moștenire au dus la despărțirea de fiul său. Nu a apucat să-și vadă nepoții și a vrut să schimbe asta. Lucrurile s-au aranjat după furturi. Așa că clientul meu și-a atins obiectivul”, a declarat avocatul.

Apărarea a insistat asupra suspendării pedepsei. Sentința va fi emisă în 2 iunie, informează HLN.be.