Electricieni români, judecați pentru furt de echipamente de la angajator în Belgia

Cinci electricieni români au fost nevoiți marți, 17 ianuarie, să răspundă pentru furt în fața instanței penale din Bruges, Belgia. Potrivit parchetului, inculpații au sustras de la angajatorul lor cantități mari de material de lucru de pe un șantier naval din Ostende.

Directorul Decat Energy Technics din Veurne a depus o plângere la poliție pe 4 iulie 2019. El a declarat că în ultimele șase luni au avut loc furturi la șantierul naval O’Sea din Ostende, unde lucrau românii. „Nu putea fi altcineva decât un angajat”, a spus procurorul Joke Vandegehuchte. „La urma urmei, în incintă se putea intra doar cu o legitimație.”

Româncă, condamnată în Belgia pentru hărțuire online: „Mai bine la închisoare decât fără Facebook”

Potrivit reprezentanților Decat, pierderea totală se ridicase la aproape 52.000 de euro la acel moment. În aceeași zi s-a dovedit că parte din bunurile furate au fost oferite într-un grup românesc de pe Facebook. Mesajul postat i-ar fi aparținut lui Ionuț-Cezar T. (27 ani) din Roeselare. La o percheziție domiciliară, în locuința românului au fost găsite mai multe scări, lămpi fluorescente și întrerupătoare de la Decat. La o zi după sesizare, directorul Decat a intrat din nou în secția de poliție. Nu a fost însoțit doar de Ionuț-Cezar T., ci și de un coleg al acestuia, Alexandru F. (27 ani) din Langemark-Poelkapelle.

Români arestați în Belgia pentru furtul a peste 5,5 tone de carne de porc dintr-un camion

Ambii bărbați au recunoscut că au comis furturile, deși ulterior au spus că această declarație le-a fost impusă de către angajatorul lor. Ionuț-Cezar T. a mai indicat alţi trei români: Cezar B. (56) din Ypres, Nicuşor G. (39) din Ostend şi Anatolie M. (38) din Roeselare. Cantități mai mici de material de lucru au fost găsite în timpul perchezițiilor domiciliare la ceilalți patru inculpați.

Parchetul nu a cerut marți dimineață sentințe concrete. Cezar B. nu s-a prezentat la proces. Dintre ceilalți inculpați, doar Ionuț-Cezar T. a recunoscut furturile. Restul cer achitarea. Sentința se va emite pe 21 februarie, conform HLN.

Șofer român, oprit de polițiști în BELGIA. Transporta 500 de kg de carne în sacoșe din rafie

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!